Kürt ve Alevilerin bitmeyen X fişlemesi
Maraş katliamından bu yana Kürt Alevilerin hafızasında canlılığını koruyan çarpı (X) işareti, bu defa da Mamak'ta yaşayan bazı Kürt ve Alevi ailelerin evinin kapısına konuldu.
Maraş katliamından bu yana Kürt Alevilerin hafızasında canlılığını koruyan çarpı (X) işareti, bu defa da Mamak'ta yaşayan bazı Kürt ve Alevi ailelerin evinin kapısına konuldu.
Ankara'nın Mamak İlçesi'nde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce, Alevi ve Kürtlerin evlerine çarpı (X) işareti konuldu. Mamak ilçesinde ikamet eden bazı Kürt ve Alevi ailelerin evlerine dün gece işaretler konuldu. Twitter hesabından bir fotoğraf paylaşan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Kürt ve Alevi ailelerin evlerine işaret koyulduğunu belirterek, şu paylaşımda bulundu: "PSAKD Ankara Şube Başkanı Ali Üngörmüş ile birlikte evlerine işaret konulan ailelerle görüştük. Tedirginler, sorumluların bulunması için yetkililer bir an önce harekete geçmeli. Barış'a ve kardeşliğe yapılan saldırılara geçit vermeyeceğiz."
Maraş katliamından bu yana Kürt ve Alevilerin hafızasında hep canlı kalan (X) işareti, yıllar içerisinde hep kendini hatırlattı.
Geçen yıl ise birçok kentet Kürt ve Alevilere yönelik aynı uygulama devreye konuldu. Fişleme anlamına gelen bu olaylar Meclis gündemine de taşındı. Ancak şu ana kadar olumlu anlamda hiçbir gelişme ortaya çıkmadı.
2015 yılanda İzmir, Elazığ, Adıyaman, İstanbul ve Ankara'da Kürt ve Alevi ailelerin evleri ve sokakları kırmızı boya ile işaretlendi. Bu yıllın Mart ayında Kütahya'da Alevi öğrencilerin kapılarının işaretlenmesinin ardından, yılın ikinci vakası da Ankara Mamak'ta gerçekleşti.