Kurumlardan Newroz kutlamaları

Halkı evlerinde, balkonlarında Newroz için kutlama yapmaya çağıran kurumlar, "Direniş ruhunda buluşalım" dedi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), bugün yazılı Newroz mesajları yayımladı.

FEDA: AYDINLIĞA HAZIRLIKTIR

FEDA, birlik ve beraberliğin onurlu bir özgürlüğü sağlayacağına dikkat çekerek, "Kürt mitolojisinde Demirci Kawa'nın öncülüğü ile başlayan direniş ile bir devri bitiren ve yeni bir döneme ışık tutan Newroz, biz Raa Haq bağlıları için ayrıca bir kutsallık arz etmektedir" dedi.
Açıklamada, "21 Mart aydınlığın uyanışına hazırlıktır" vurgusu yapılarak, şöyle denildi:
"Tüm canları bulundukları alanlarda kalarak Newroz  ateşini evlerinde, bahçe veya sokaklarında uyandırmaya çağırıyoruz."

TJA: AYRI YERLERDE OLSAK DA BULUŞALIM

TJA ise "Dehak'lara karşı var olma ve özgürlük mücadelesi, bugün halkların, kadınların ve gençlerin öz gücüne dayanan Rojava devrimiyle büyümektedir" dedi.
Açıklamada, "Bu yıl ayrı mekanlarda, şehirlerde olsak da balkonlarımızdan, camlarımızdan telefonlarımızla, ışıklarımızla, zılgıtlarımızla Newroz'un diriliş ruhunda buluşalım" çağrısı yapıldı.

DTK: TECRİDİN KALDIRILDIĞI NEWROZLAR'A

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), "Bu Newroz’da da bir insanlık suçu olan mutlak tecrit Sayın Öcalan üzerinde ısrarla sürdürülmek istenenmektedir" dedi.
Açıklamada, Newroz şehitleri anılarak, şu mesajlar verildi: "Mutlak tecridin kaldırıldığı, demokratik siyasetin, barışın ve çözümün hakim olduğu sağlıklı bir dünya dileğiyle, başta Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halklarının Newroz bayramını kutluyoruz. Baharın, direnişin ve özgürlüğün meşalesi olan Newroz’un tüm insanlığa barışı, kardeşliği, eşitliği ve özgürlüğü getirmesini temenni ediyoruz."