Londra’da Kobanê ve Şengal yararına sergi düzenlendi
Roj Kadın Meclisi ve Londra Kürt Film Festivali tarafından ortak organize edilen serginin tüm geliri Heyva Sor a Kurdistan aracılığıyla Kobanê ve Şengallilere gidecek.
Roj Kadın Meclisi ve Londra Kürt Film Festivali tarafından ortak organize edilen serginin tüm geliri Heyva Sor a Kurdistan aracılığıyla Kobanê ve Şengallilere gidecek.
DAİŞ çetelerinin saldırılarından dolayı yerlerinden edilen Şengal ve Kobanêliler için Cuma ve Cumartesi günü Halkevi’nde bir sergi düzenlendi.
Roj Kadın Meclisi ve Londra Kürt Film Festivali tarafından ortak organize edilen serginin tüm geliri Heyva Sor a Kurdistan aracılığıyla Kobanê ve Şengallilere gidecek. İçeriği zengin olan sergide değişik fotoğrafçılar tarafından çekilen Kobanê, Suruç ve Güney Kürdistan’dan fotoğraf kareleri sergilendi. Sergide ayrıca Derya Erkan ve Pinar Kalaycı’nın çalışmaları da sergilendi.
Programın Cumartesi günkü bölümünde Kobanê basın birimi ile skype üzerinden canlı bağlantı gerçekleştirildi. Kobanê’de yaşanan son durumu aktaran basın birimi Kobanê’nin çevre köylerinde halen çatışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.
Sergide fotoğrafları sergilenen fotoğrafçılar: Aylin Kizil, Firat Aygun, Gencer Yurttas, Lezgin Kani, Hüsamettin Bahceci, Refik Tekin, Tolga Sezgin, Saner Sen, Fatma Çelik, Yasin Akgül, Yunus Emre Aydin, Meltem Ay, Erem Kansoy, Gail Orenstein ve Aladdin Sinayiç.