Marmara'da 15 Ağustos kutlamalarına katılım çağrısı

Marmara'da 15 Ağustos kutlamalarına katılım çağrısı

15 Ağustos Atılımı'nın yıldönümünde İstanbul ve Marmara kentlerinde yapılacak kutlamalara dikkat çeken Marmara Halk İnisiyatifi, "Rojava'ya yapılan saldırılara karşı seferberlik ruhuyla alanlara inilmesi" çağrısında bulundu. 

PKK'nin 15 Ağustos 1984'te silahlı mücadeleye başlamasının yıldönümü kapsamında İstanbul'da yapılacak olan kutlamalara Marmara Halk İnsiyatifi tarafından katılım çağrısı yapıldı. Her halkın tarihinde dönüm noktası olan günlerin olduğunu ve 15 Ağustos gününün de Kürt halkının kaderinin değiştiği gün olduğu belirtilen yazılı açıklamada, "100 yıl boyunca her türlü katliam ve soykırımlara uğratmış, varlığını inkar etmiş, dilini yasaklamış olan sömürgeciliğe karşı ilk kurşunun atılmasıyla Kürt halkı yeniden dirilmiştir 15 Ağustosta. Kürt halkı ve Türkiye'deki devrimci güçler için 12 Eylül faşizminin karanlık yıllarında ortada hiçbir umut kırıntısı dahi yokken, PKK'nin önder kadrolarından komutan Agit yoldaşın öncülüğünde faşizme karşı sıkılan ilk kurşun, Kürt halkının kendi küllerinden yeniden doğuşunu ifade etmektedir. Bugün Kürdistan Özgürlük Hareketi PKK ve Kürt halkı Ortadoğu'nun en önemli siyasi aktörü haline gelmişse bundaki en büyük pay kuşkusuz 15 ağustos atılımını yapan başta komutan Agit yoldaş olmak üzere özgürlük hareketimizin binlerce şehidinindir" diye belirtildi. 

Rojava'daki halk direnişine ve çete saldırılarına da dikkat çeken Halk İnisiyatifi açıklamasında devamla şunlar belirtildi: 

"Önderliğimizin Newroz da başlattığı 'Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı inşa' hamlesiyle 4 parçadaki Kürdistan özgürlük mücadelesi tarihi bir süreçten geçmektedir. Dört parça Kürdistan'ın özgürlüğü birbirine bağlıdır. Rojavanın özgürlüğü kuzey Kürdistan'ın özgürlüğü, Kuzey Kürdistan'ın özgürlüğü Rojava'nın özgürlüğü demektir.  Halkımız Rojava'ya yapılan saldırılara karşı seferberlik ruhuyla alanlara inmelidir" diye ifade edildi. 

 Açıklamada son olarak "Demokratik Kurtuluş Hamlesi çerçevesinde İstanbul'da bugünden 15 ağustos'a kadar yapılacak olan kutlamalara halkımızı serhildan ruhu ile katılmaya çağırıyoruz" çağrısında bulunuldu.