MATUHAYDER, GÖÇİZDER nöbetini ziyaret etti

MAYUHAY-DER, eşbaşkanları ve üyeleri tutuklanan GÖÇİZDER için başlatılan nöbeti ziyaret etti.

İstanbul’da dernek faaliyetleri gerekçesiyle 11 Haziran’da tutuklanan Göç İzleme Derneği’nin (GÖÇİZDER) eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu 16 üye ve yönetici için Şirinevler’deki dernek binasında başlatılan nöbet eylemi devam ediyor. Her hafta gerçekleştirilen nöbet eylemini bu hafta Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileler ile Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ziyaret etti.

 Nöbet eyleminde konuşan MATUHAY-DER Eşbaşkanı Esin Çelik, burada tutuklananların yerlerini doldurmak için bulunduklarını belirtti. Operasyonun hukuksuzca yapıldığını ifade eden Çelik, dayanışma içerisinde olacaklarını kaydetti. Çelik, “Kendi tüzüğü çerçevesinde çalışmalar yürüten ve yasal bir dernek olmasına rağmen yapılan operasyonla 16 yöneticisi tutuklandı. Tutuklanan yöneticilerin amacı hak savunuculuğuydu” dedi.

Hukuksuz tutuklamaların bir an önce son bulması gerektiğini dile getiren Çelik, "Arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını, görevlerinin başlarına geri dönülmesini talep ediyoruz. Ve onlar tekrar aramıza dönene kadar onların boşalan koltuklarını doldurup onların bayraklarını taşıma ve yere indirmeme sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.