Metîna’da 2 koldan eylem: 3 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Gerillalar Metîna’daki Koordine Tepesi’ndeki işgalcilere yönelik 2 koldan eylem gerçekleştirdi. Yeni dönem gerilla taktiğiyle düzenlenen eylemde 3 işgalci cezalandırıldı, 1 mobesse kamera sistemi imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde;

22 Temmuz günü saat 02:30’da Koordîne Tepesi’nde bulunan işgalcilere yönelik iki koldan, koordineli gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir. Yeni dönem gerilla taktiğiyle düzenlenen eylemde 3 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ise yaralanmış ve tepede bulunan 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

22 Temmuz günü saat 07:00 ve 07:30’da Girê Sor alanında bulunan savaş tünellerine patlayıcılarla saldırmak isteyen işgalcilere güçlerimiz tarafından ferdi silahlar ile müdahale edilmiştir. Yakın mesafeden vurulan işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

Gerilla güçlerimizin Avaşîn bölgesinde bulanan savaş tünellerinde yürüttüğü destansı direniş karşısında sonuç alamayan işgalci TC ordusu, kirli savaş yöntemleri kullanmaya devam ederek savaş suçu işlemektedir. Son olarak Werxelê alanındaki direniş karşısında bir adım dahi ileri atamayan işgalci TC devleti, özel yöntemler kullanarak savaş tünellerine karşı kimyasal gazlar kullanmaya devam etmektedir.

21 Temmuz günü 21:30 – 01:30 saatleri arasında Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Dêşîşê ve Seraru köylerinin çevresi ile Kela Qumriyê alanı saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

17 Temmuz günü saat 07:30’dan 21 Temmuz günü saat 20:00’a kadar, işgalci TC ordusu Avaşîn bölgesinde bulunan Werxelê, Tabura Ereba ve Geliyê Avaşîn alanlarını sınır karakollarından attığı obüsler ile bombalamıştır. Bombardıman sonucu arazide çıkan yangın hala devam etmektedir.

22 Temmuz günü saat 09:10’da Zap bölgesine bağlı Çemço alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

22 Temmuz günü 08:50 – 09:00 saatleri arasında Duhok ilçesine bağlı Çemankê nahiyesi çevresi savaş uçakları ile bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırıda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”