MGK’da işgalin yeni adı: Barış Koridoru

Türk rejimi, daha önce Rojava’ya yönelik işgal saldırılarına isim olarak koyduğu barışla özdeşleşen kavramlara yenisini ekledi. Bu kez yeni işgal ve savaş planlarına “barış koridoru” adını verdi.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığından toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı altı saat sürdü.

HEDEF KÜRTLER

Toplantı ardından yayınlanan dört maddelik bildirinin üç maddesinde Kürtler hedef alındı.

Bildiriye göre toplantıda hem içeride hem de dışarıda “PKK/PYD ve YPG” adı altında Kürtlere yönelik sürdürülen saldırıların konuşulduğu belirtildi.

Güney Kürdistan’daki işgalin devam edeceği belirtilirken, Hewlêr’de Türk konsolosluğundaki MİT mensuplarına yönelik eylemden de bahsedildi.

İnterpol’den bir çok Kürt siyasetçisinin çıkarılmasından duyulan rahatsızlık da bildiriye yansıdı. İnterpol’ü muhaliflerini tasfiye etme aracı olarak kullanmaya çalışan Türk rejimi, kırmızı bültenlerden bir çok kişinin çıkarılmasının INTERPOL'ün kuruluş gayesine zarar verdiğini ileri sürdü.

KİRLETİLEN KELİMELER

MGK toplantısında Rojava/Kuzey ve Doğu Suriye Fedderasyonu’na yönelik yeni işgal niyetleri de ortaya konuldu. Bildiriye göre, “sınır güvenliği” adı altında bu kez “Barış Koridoru” inşa edilmesine çalışılacak.

Türk rejimi daha önceki işgal saldırılarında da barışla özdeşleşen kavramları, kirli savaşına alet etmişti. “Zeytin dalı” adı altında işlenen savaş suçları, yağma ve talan bunlardan biriydi