Minbic’de 19 DAİŞ çetesi öldürüldü

DAIŞ çetelerinin Sebi Behrat kavşağı çevresi ile Hezawnê mahallesine dönük iki koldan gerçekleşen saldırıları Minbic Askeri Meclisi savaşçıları tarafından kırıldı. Çatışmalarda 19 kayıp veren çetelerden 12’sinin cenazesi savaşçıların eline geçti.

ANHA ajansının geçtiği habere göre, Minbic’in güney ve güney batısına kadar uzayan Hezawnê mahallesinin kuzey girişinde ve kentin kuzey yakasında yer alan Sebi Behrat kavşağı yakınlarında Minbic Askeri Meclisi savaşçıları ve DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

DAIŞ çeteleri Sebi Behrat kavşağına önce bomba yüklü bir araçla saldırı girişiminde bulundu. Bu girişim savaşçılar tarafından erken fark edilerek bomba yüklü araç hedefine varmadan uzaktan imha edildi. Ardından çeteler saat 19.30 sularında, kavşak çevresinde ve Hezawnê mahallesinin kuzey girişinden iki kol şeklinde Minbicli savaşçıların noktalarına saldırmak istedi.

Saldırılara sert karşılık veren Minbic Askeri Meclisi savaşçıları ile çeteler arasında alanda yaklaşık bir saat süren şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda ağır darbe alan çetelerden 19’u öldürülerek saldırıları püskürtüldü. Öldürülen çetelerden 12’sinin cenazesi ve bir miktar cephane de Minbicli savaşçıların eline geçti.