Minbic’in alınması için geri sayım başladı
1 Haziran 2016 günü Minbic’in özgürleşitirilmesi için başlatılan Şehit Komutan Ebu Leyla Operasyonunda yer alan savaşçılar artık Minbic’in alınması için geri sayımın başladığını dile getirdi.
1 Haziran 2016 günü Minbic’in özgürleşitirilmesi için başlatılan Şehit Komutan Ebu Leyla Operasyonunda yer alan savaşçılar artık Minbic’in alınması için geri sayımın başladığını dile getirdi.
Minbic Askeri Meclisi savaşçıları DAİŞ çetelerinin yeni taktikler devreye koyduğunu ancak bunun Minbic Askeri Meclisi çatısı altında yer alan tüm güçlere bağlı savaşçılar tarafından boşa çıkarıldığını ifade etti.
Minbic’i özgürleştirmeye yönelik başlatılan hamlede yer alan Faysal Minbic ve Yousuf Hemude adlı savaşçılar ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.
MİNBİC’İN KONUMU OLDUKÇA STRATEJİK
Minbic’in, aslında halklar mozaiği bir kent olduğunu belirten Minbic Askeri Meclis savaşçısı Faysal Mınbiç, Mınbiç’in Irak ile Suriye arasındaki ticaret yollarının birbirine bağlayan stratejik bir nokta konumunda olduğunu söyledi.
Faysal Mınbiç, Tışrin barajı ve Qereqozaq cephesinden Minbic’e doğru 2 kol halinde ilerlediklerini, belirlenen hedeflerin birer birer özgürleştirdiklerini, ancak herşeyin kent merkezi ve çevresinde ortaya konacak direnişin belirleyeceğini kaydetti.
ÇETELER KAÇMAYA ÇALIŞIYOR
Bir diğer Minbic Askeri Meclis savaşçısı Yousuf Hemude ise 1 Haziran’da başlatılan özgürleştirme hamlesi kapsamında şu ana kadar Minbic Askeri Meclisi olarak birçok stratejik tepe, köy, mezrayı ve stratejik yolları denetime aldıklarını belirtti.
Özgürleştirilen köylerde çok sayıda çete üyesinin öldürüldüğünü, onlarcasının da yaralandığını ifade eden Yousuf Hemude, DAİŞ çetelerinin ağır darbeler aldığını ve paniğe kapıldığını bu nedenle de çetelerin kaçmaya çalıştığını vurguladı.
HALKLARIN ÖZGÜRLÜK, ADALET VE EŞİTLİK İSTEMLERİNE CEVAP OLACAĞIZ
Yousuf Hemude, Minbic’in halklar mozaği olduğunu, kentte Suriye iç savaşı ve DAİŞ çete işgali öncesinde Çerkes, Arap, Türmen, Kürt vb. halkların yaşadığını, ancak bunların hem Baas rejimi hem DAİŞ vb. çete grupları tarafından eritildiğini ifade etti.
Minbic Askeri Meclisi ve bileşeni olan güçlerin bugüne kadar ırkçı bir temelde halklara ve bölgelere yaklaşmadığını dile getiren Yousuf Hemude, halkları özgürlük, adalet ve eşitlik istemlerine cevap olacaklarını belirtti.
Yousuf Hemude, konuşmasının sonunda DAİŞ çetelerini bulundukları her yerde vurmaya devam edeceklerini, Demokratik Suriye‘yi inşa edeceklerini ve Suriye halklarına hakettiği özgür yaşamı armağan edeceklerini vurguladı.