GÖRÜNTÜLÜ

Minbic'te DAİŞ'in sabotaj deposu ele geçirildi!

Sabotaj merkezinde çok sayıda mayın ve yapımında kullanılan malzeme, yine Türk devleti ve uluslararası patentli patlayıcılar bulundu.

Minbic'te DAİŞ çetelerine bir darbe daha vurularak, sabotaj deposu ve çok sayıda malzemeleri ele geçirildi.

Mınbiç Askeri Meclisi ‘nin 1 Haziran 2016 günü başlattığı Minbic'i Özgürleştirme Hamlesi, 1. ayını geride bıraktı. Hamle kapsamında savaşçılar kentin güneybatı cephesinde DAİŞ çetelerinin sabotaj merkezi olarak kullandığı bir depoyu daha ele geçirdi.

Sabotaj merkezinde çok sayıda mayın ve yapımında kullanılan malzeme, yine Türk devleti ve uluslararası patentli patlayıcılar bulundu.

Türk devleti patentli olan ve kimyasaldan koruyan eldiven ve maskeler, uluslararası devletlere ait TNT, havan, katyuşa vb. mühimmatlar da burada ele geçirildi. Ayrıca çetelerin kendi üretimi olan mayın vb. patlayıcılar da ele geçirildi.

DAİŞ çetelerinin bu merkezde ürettiği patlayıcıları, Minbic Askeri Meclisi savaşçılarının kentte ev ev, sokak sokak devam etmekte olan ilerleyişini engellemek amacıyla kullandığı belirlendi.

Savaşçıların kentte ilerleyişi sürüyor.