Mısır’da El Cezire muhabirleri yeniden yargılanacak

Mısır’da El Cezire muhabirleri yeniden yargılanacak

Mısır’da El Cezire Televizyonu muhabirlerinin yeniden yargılanmasına Perşembe günü başlanacak. Mısır mahkemeleri Avustralyalı Peter Greste, Kanada-Mısırlı Muhamed Fehmi ve Mısırlı Baher Muhammed’e 7 ile 10 yıl hapis cezası vermişti. Karar yüksek mahkeme tarafından bozulduktan sonra gazeteciler için yeniden yargılanma yolu açıldı.

El Cezire’nin üç muhabirleri, 2013 yılı Temmuz ayında “bilgileri çarpttıkları” iddiasıyla gözaltına alınmış, tutuklanmış ve yargılanmışlardı.

2014 yılı Haziran ayında görülen ilk duruşmada Greste ve Fehmi 7 yıl, Muhammed ise 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yüksek mahkeme uluslararası kamuoyunun da tepkileri ardından kararı bozmuş ve yeniden yargılanmalarına karar vermişti.