Mızraklı: Bizler isyancılarız

Amed Büyükşehir Belediyesi’nin tutsak edilen eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, davet edildiği bir etkinliğe gönderdiği mesajda, “Bizler isyancılarız. Bizler umudun ağırlığını sırtımızda taşıyanlarız. Bizler direnişe geçmiş umut olan bir geleceğiz” dedi.

Diyarbakır Tabip Odası (DTO), Toplum ve Hekim Dergisi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şubesi tarafından düzenlenen “Dr. İlhan Diken Mezopotamya Halk Sağlığı Günleri” ikinci gününde devam etti.

“Bölge Belediyeleri ve Sağlık” başlıklı panele davet edilen Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ve Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz, tutuklu oldukları için katılamadı. Her ikisinin yeri panel sırasında boş kaldı.

Ancak Mızraklı’nın gönderdiği mesaj, panelde okundu. Mızraklı mesajında “Zorlu günlerden geçiyoruz. İnsanların konuşmasına dahi izin verilmediği, her gün gözaltına alındığı, tutuklandığı bir süreçten geçiyoruz. Gri bulutların tüm gökyüzünü kaplamalarını istediği bir girdaba sürüklenmek istiyoruz. Umutlarımızın ellerini bağlamak istiyorlar. Vicdanlarımızın sesini kısmak istiyorlar. Suskun bir toplum yaratmak istiyorlar. Tamda bu noktada bizler ortaya çıkıyoruz. Bizler itaat etmeyenleriz. Bizler isyancılarız. Bizler umudun ağırlığını sırtımızda taşıyanlarız. Bizler direnişe geçmiş umut olan bir geleceğiz” dedi.

Sağlık alanındaki eşitsizliklere de dikkat çeken Mızraklı, “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlığa erişim sıkıntıları yaşanmaktadır. Özellikle ülkemizde herkese eşit anadilinde parasız sağlık hizmetlerini ulaştıramıyoruz. Bunun sebebi iktidarın uygulamalarıdır” dedi.

Mızraklı, şöyle noktaladı: “Halkın ihtiyaçları sadece yol su koalisyon ihtiyacı değildir. Aynı zamanda eşitçe anadilde sağlık hizmetlerine de erişmek zorundadır. Yaşamımız sağlıklı bir ortamda devam edebilmesi için yerel yönetimler çözümler üretmek zorundadır. Bu sorunları masaya yatırıp çözüm bulmak ve çalışmak bizlerin görevidir. Bu görevden kaçmayan Hipokrat’ın ardılları olan tüm sağlık emekçilerinin herkes için anadilinde sağlığa erişim hakkını savundukları ve mücadele yürüttükleri için kutluyor herkesi saygıyla selamlıyorum.”

Panelde konuşan Mızraklı’nın avukatı Muhsin Bilal, hukuksuzluklara dikkat çekerek, “Ben 20 yıldır avukatlık yapıyorum Diyarbakır’da. Yargının ve mahkemelerin devlet güvenlik mahkemelerinden bu yana en azından usulen ve şeklen dahi olsa belli kalıplara uyum sağlardı. Ama şu anda delile ihtiyaçları yok” ifadelerini kullandı.

Mızraklı'nın ne ile yargılandığının bilinmediğin söyleyen avukat Bilal, “Bu tür süreçlerde umudumuz diri tutmalı ayakta kalıp mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Panelde konuşan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Cemal Özdemir ise ikinci bir kayyum döneminden geçtiklerini belirtti.