MKP: İşgal saldırılarına karşı mücadeleyi yaygınlaştıralım

Maoist Komünist Parti (MKP), Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, “faşizmin işgal saldırılarına karşı birleşik mücadeleyi yaygınlaştırmaya” çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan MKP, “Güney Kürdistan toprakları yeni bir işgal saldırısıyla karşı karşıya. Kürt düşmanlığında temiz bir geçmişe sahip olmayan ‘TC’ devleti, geçmişinin izinden yürümeye ve Kürt ulusuna ve Kürtlük adına ne varsa her şeye saldırmaya devam etmektedir” dedi.

HDP’ye yönelik baskılar, Rojava’daki kazanımlara, Maxmur ve Şengal’e yönelik saldırılara dikkat çeken MKP, şunları ifade etti:

“ABD ve diğer emperyalistler Rojava’da Kürt partiler arasındaki görüşmelerde aracı rolü üstlenirken, diğer yandan da Güney Kürdistan’ın ‘TC’ tarafından işgaline izin vermişlerdir. Kürt ulusu yeni bir işgal saldırısıyla karşı karşıyadır. Tüm askeri teknik kapasitesini kullanarak başlattığı saldırı sonucu Kürt yerleşim yerleri bombalanmakta ve yerel halktan insanlar da katledilmektedir.”

Türk devleti ve AKP-MHP faşist iktidarının korkuları ve artan saldırılarının yaşadıkları krize çözüm olmayacağını ifade eden MKP, şöyle noktaladı:

“Her saldırı, faşizm karşıtı refleksi geliştirecek, saldırıya maruz kalan halk kitlelerinin ve öncülerinin ortaklaşmasına daha güçlü zemin hazırlayacak, var olan ortak örgütlenmesini güçlendirecektir. Faşizmin her saldırısı, faşizme karşı mücadeleyi besleyecektir. Gelişmeler bunu teyit etmektedir.

Bu durumda yapılması gereken tek şey, faşizmin işgal saldırısı karşısında kahramanca direnen Kürt ulusal devrimci dinamikleriyle ve işgal karşıtlarıyla buluşmak, işgal karşıtı mücadeleyi her alanda büyüterek bu mücadeleyi faşizme karşı yaygınlaştırılmış birleşik mücadelenin bir aracı haline getirmektir. Faşizme karşı verilecek devrimci cevap budur. Faşizmin işgal saldırılarına karşı birleşik mücadeleyi yaygınlaştıralım!vKürdistan’a sefer olur zafer olmaz!”