MLKP’den Newroz mesajı: Öfkemizi hazır tutalım!

MLKP Merkez Komitesi, 21 Mart Newroz bayramı vesilesiyle yayınladığı bir mesajda “Kürt ulusunun özgürlük ve onur bayramı Newroz tüm bölge halklarına kutlu olsun” dedi.

Mesajda, “2020 Newroz’unu, kapitalist-emperyalist sistemin insanlığı büyük acılara, derin korkulara ittiği bir dönemde karşılıyoruz” vurgusunda bulunuldu.

MLKP, “Kar için üretim amacının belirlediği değişik politikalar, işçileri, kadınları ve yoksulları eşitsizliğe, eziyete ve adaletsizliğe prangalıyor. Doğayı yıkıma uğratıyor. Dünyayı nefessiz bırakıyor. Koronavirüs salgını bunun son örneği” diye belirtti.

Kürtler açısından Newroz’un karşılandığı döneme de dikkat çeken MLKP, şunları ifade etti: “Kürt ulusu, koronavirüs salgınının kıskacında girdiği 2020 Newroz’unu, ülkesinin dört parçaya bölünmüşlüğünün, bölge sömürgecilerinin ulusal inkar ve zulüm politikalarının, Kürt burjuvazisinin bölgesel sömürgeciler ve emperyalistlerle köleci anlaşma ve ittifaklara girişmesinin yarattığı keskin acılarla karşılıyor. Türk burjuvazisinin en ırkçı, en şovenist ve en saldırgan temsilcisi faşist şef Tayyip Erdoğan, Kürt halkının ulusal demokratik taleplerini ve Rojava devrimini kana boğmak için, sömürgeciliğin, tüm askeri, teknik, mali, diplomatik imkanlarını kullanmaya devam ediyor.”

“Bütün bunlara rağmen, 2020 Newroz’unu, aynı zamanda, Kürt halkının ulusal demokratik, komünist ve ilerici güçlerinin ve Rojava devriminin antifaşist, antisömürgeci mücadelesi ve direnişiyle karşılıyoruz” diyen MLKP, şu çağrılarda bulundu:

“Koronavirüs salgını, meydanları zapt etmeyi, faşist şeflik rejimine ve sömürgeciliğe karşı güçlenen mücadeleyi, bir adım ileriye taşıyacak görkemli kutlamalar yapmayı engelliyor. Halk sağlığının fiziksel boyutu uğruna böyle bir geri adım atarken, bunu bir sıçramaya dönüştürmek için öfkemizi, gerilmiş bir yay gibi hazır tutmalıyız. Bu öfkeyi bilinçli bir enerjiye dönüştürmenin ilk adımı olarak Newroz günü, başta Amed olmak üzere, Kuzey’de ve tüm parçalarda on kişiyi aşmayacak gruplar halinde toplanıp binlerce noktada ateş yakalım. ‘Newroz Pîroz Be!’, ‘Bijî Azadî’, ‘Jin Jiyan Azadî’ yazılı pankartlar asalım.”

Türkiye işçi sınıfı, ezilenler, fakirler ve emekçilere de seslenen MLKP, şu çağrıları yaptı: “Faşist şeflik rejiminin, inkarcı sömürgeci zulmüne, faşist terörüne, işsizliğe, yoksulluğa, hayat pahalılığına, toplumsal adaletsizliklere, kadın cinayetlerine, iş cinayetlerine karşı 21 Mart’ta sesimizi yükseltelim. Özgürlük bayramı ve mücadele günü olan Newroz’da, Türk ve Kürt uluslarından, Laz, Çerkes, Arap, Ermeni, Rum, Boşnak, Roman, Pomak, Gürcü ulusal topluluklarından işçilerin, kadınların, gençlerin, yoksulların mücadele yoldaşlığını güçlendirelim. Başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye kentlerinde on kişiyi aşmayacak gruplar halinde binlerce Newroz ateşi tutuşturalım. ‘Yaşasın Newroz’, ‘Yaşasın Özgürlük’, ‘Adalet İstiyoruz’, ‘Suriye ve Rojava’da İşgale Son!’ yazılı pankartlar asalım.