MLKP/KKÖ: Akarsel’e suikast kadınların aklı ve kalbine yapıldı

Marksist Leninist Komünist Parti/ Komünist Kadın Örgütü (MLKP/KKÖ) Kürdistan, Süleymaniye’da Nagihan Akarsel’e yapılan suikastin, “kadınların aklına ve kalbine yapıldığı” tepkisinde bulundu.

Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi ve Jineoloji dergisi editörü akademisyen Nagihan Akarsel, 4 Ekim günü Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde uğradığı silahlı saldırıda katledildi.

MLKP/KKÖ Kürdistan, yaptığı yazılı açıklamada “Nagihan Akarsel'e suikast, kadınların aklına ve kalbine yapılmıştır.Kadın özgürlük mücadelesi durdurulamaz!” dedi.

“Kürt kadın aydınlanmasına değerli katkılarda bulunan ve fikrini eylemle buluşturan Nagihan Akarsel, Süleymaniye'de suikast saldırısıyla katledildi” diye belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Nagihan Akarsel, kadın özgürlük mücadelesinde yaşayacak. Işığıyla kadınları aydınlatmaya devam edecek.

Rojhilatlı Mahsa Amini'nin katledilmesinin fitilini ateşlediği ve İran'ın geneline yayılan halk isyanının devam ettiği günlere denk geldi bu suikast.

Kadınların öncülüğünde başlayan halk isyanı dalga dalga tüm İran kentlerine ve yanı sıra tüm bölge ve dünyaya yayıldı. İran’da ulusal, mezhepsel ve cinsel farlılıklarla bölünmüş toplumsal gerçeklik, sömürgecilik ve ataerkillik karşısında birleşebileceğini gösterdi. Erkek egemen sisteme karşı kadınların kararlı duruşu ezilen halklara cesaret verdi, yol gösterdi.

"Jin jîyan azadî" sloganı tüm kadınların ve ezilen cinsel kimliklerin ayağa kalkma ve erkek egemen sisteme karşı hücum çağrısı oldu. Cinsel özgürlük için kadınlar her yerde eylemde.

Kadınların cinsel özgürlük ve eşitlik mücadelesi Kürdistan'ın Rojava parçasında Kadın Devrimi ile taçlandı. Rojava Kadın Devrimi, tüm bölge kadınlarının erkek egemenliğine karşı kazanılmış mevzisidir. İsyanın, devrim ve iktidar bilincidir. Dört parça Kürdistan'da ve Ortadoğu’da Kürt kadınlarına yönelik saldırılar bu bilince ve bu pratiğe saldırıdır. Nagihan Akarsel, bu bilincin ve pratiğin taşıyıcılarındandır. Nagihan Akarsel'e yapılmış suikast, kadınların aklına ve kalbine yapılmıştır.

Özgürlük için dağlarda ve kentlerde en önde savaşa tutuşmayı göze almış kadınları hiç bir güç durduramaz.

KDP'nin açık desteğini almış  faşist sömürgeci Türk devleti, Kürdistan ülkesine, Kürtlere ve kadınlara düşmandır.

Başta kadınlar olmak üzere Başurê Kürdistan halkımız bu saldırıyı, tıpkı Rojhilatlı, İranlı kadınlar, gençler ve emekçi halkımız gibi karşılamalı, ayağa kalkmalıdır. Sömürgecileri ve işbirlikçilerini defetmelidir.

Emperyalistlerin ve sömürgecilerin böldüğü parçaladığı Kürdistan kadın öncülüğünde birleşmektedir.”