MLPD: Hamo’nun şehadeti bütün devrimciler için büyük kayıp

PKK komutanı Abdulrahman Hamo (Dozdar Hamo) ile bir dönem enternasyonal cephede birlikte çalıştıklarına dikkat çeken MLPD “Yoldaşımız Hamo’nun şehadetinden büyük üzüntü duyduk, şehadeti bütün devrimciler için büyük bir kayıp” açıklamasını yaptı.

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamayla PKK’nin komutanı, öncü militan kadrosu Abdulrahman Hamo’nun (Dozdar Hamo) 2019 yılı Kasım ayında işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına düzenlediği hava saldırısında şehit düştüğünü bildirmişti.

Almanya Maksist Leninist Parti (MLPD) de Hamo’nun şehadetinin duyulmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı. “Kürt devrimci ve büyük enternasyonalist Dozdar Hamo’nun anısına” başlığıyla yayınlanan açıklamada MLPD, PKK’li Hamo’nun hayatı ve mücadelesine dikkat çekerek “Yoldaşımız ve mücadele arkadaşımızın şehadetinden büyük üzüntü duyduk” mesajına yer verdi.

MLPD temsilcilerinin de içinde yer aldığı Devrimci Partiler ve Örgütlerin Enternasyonal Koordinasyonu (ICOR) heyetinin birçok kez Dozdar Hamo ile bir araya geldiği hatırlatılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Onunla 2014 yılından bu yana birçok kez ortak çalışmalarda bulunmak için bir araya geldik. Enternasyonal devrimcilerin uluslararası dayanışmasına büyük önem veriyordu ve bu yüzden de bizimle sıkı bir ilişki içindeydi.”

‘ENTERNASYONALİST MÜCADELEDEN YANAYDI’

Yazılı açıklamada MLPD’nin yöneticilerinden Gabi Fechtner’in Dozdar Hamo ilişkin yaptığı değerlendirmeye de yer verildi. Hamo’nun Kürt özgürlük mücadelesinin enternasyonalist devrimcilerin dayanışması ve desteğiyle başarıya ulaşabileceğini savunduğunu hatırlatan Fechtner devamla şunları belirtti:

“Tartışmalarımızda demokratik öz yönetimleri sürekli anlatıyordu. Bu yönetimlerin aslında sosyalist bir devrimin parçası olduğunu ifade ediyordu. Dozdar Hamo’nun şehadeti sadece Kürt özgürlük hareketi için değil aynı zamanda enternasyonalist devrimcilerin verdiği özgürlük mücadelesi için de büyük bir kayıp. Onun anısını ve mücadelesine bağlılığımızı sömürü düzenini sona erdirerek göstereceğiz. Başta ailesi, yoldaşları ve Kürt halkı olmak üzere bütün devrimcilerin başı sağ olsun diyoruz.”