NAV-BEL: Çeçen-Faslı çatışması Kürtlere mal edilmeye çalışıldı

Belçika’nın Liege kentinde önceki gün yaşanan olaylara ilişkin açıklama yapan NAV-BEL, Çeçen-Faslı çatışmasının Kürtlere mal edilmeye çalışıldığını belirtti.

Belçika’nın Liege kentinde 16 Nisan Cuma günü Çeçen ve Faslı gruplar arasında yaşanan kavgada bir kişinin öldüğü ve iki kişinin yaralandığını hatırlatarak, onlarca kişinin de tam ve yarı otomatik silahlarla birlikte gözaltına alındığını kaydetti.

Söz konusu çatışma yaşanmadan iki gün önce iki grup arasında hem sözlü hem de sanal medya üzeri tehdit ve hakaret içerikli açıklamaların yapıldığına dikkat çeken NAV-BEL, olay mahallinde Êzidî Kürtlere ait bir döner dükkanına sığınmak zorunda kalan bir Faslıyı gerekçe yapan Çeçen grupların dükkana saldırdığını belirtti.

Belçika basınında Kürtlerin olaya karıştığı ve çatışmaya dahil olduğu yönündeki haberlerin doğruyu yansıtmadığı da vurgulanan NAV-BEL açıklamasında “Böylece Kürt halkı ve mücadelesi kriminalize edilmek isteniyor” dedi.

“Biz Belçika’da yaşayan Kürtlerin toplumun huzurunu bozan bu tür şiddet içerikli olayları tasvip etmediğimiz gibi karşısında olduğumuzu da tüm kamuoyu bilmektedir. Bu olayın aydınlatılması için herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır” denilen açıklamada iki grubun sanal medya hesaplarının takip edilmesi durumunda olayın içinde Kürtlerin olmadığının da rahatlıkla görülebileceği kaydedildi.

Kürtlerin bu olayla ilişkilendirilmesinin maksatlı olduğunu da vurgulayan NAV-BEL, “Kürt halkına büyük bir haksızlık yapılmaktadır. Kürt halkı bu tür olaylara karşı olduğu gibi, provokasyona da gelmemeli” dedi.