YENİLENDİ II

Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan dosyasında skandal karar

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Danışman Kurulu'nun tutuklu üyeleri, Yazar Aslı Erdoğan ve Dilbilimci Necmiye Alpay'ın 302'den tahliye kararı verildiği ancak 'örgüt üyeliği' yönünden tutukluluk hallerinin devam edeceği öğrenildi.

İki yazar hakkında md. 302'den tahliye kararı verildiği ancak 'örgüt üyeliği' yönünden tutukluluk hallerinin devam edeceği öğrenildi. Ancak son kararın yazılı hali avukatlara tebliğ edilmedi.

85 gündür tutuklu olan Alpay ve 95 gündür tutuklu bulunan Erdoğan’ı karşılamak üzere çok sayıda okur ve gazeteci, Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi önüne gitmeye başlamıştı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşması 29 Aralık’ta görülecek dava kapsamında, gazetenin Yayın Danışma Kurulu üyeleri Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay ile gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya hakkında, “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak”, “Örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası” yapmak iddialarıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. 

Gündem Gazetesinin avukatlarından Özkan Kılıç, ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını belirtti, "Ortada tek bir dava dosyası var. Böyle bir ayrıma gidemezler" dedi.