Öcalan ile görüşme için başvuru yapıldı

Öcalan ile görüşme için başvuru yapıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın avukatları, müvekkilleriyle görüşebilmek için Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın avukatları Rezan Sarıca, Cengiz Yürekli ve Mazlum Dinç müvekkilleri ile görüşebilmek için Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulundu. İmralı Cezaevi İdaresi tarafından olumlu yanıt verilmesi durumunda avukatların yarın Öcalan ile görüşme yapması bekleniyor. Salı günü yapılan başvuruya "gemi arızalı" gerekçesiyle olumsuz yanıt verilmişti. 

Öcalan'ın avukatlarının 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana (554 gündür) müvekkilleri ile görüşmek için yaptığı 154 başvuru, "gemi bozuk", "hava muhalefeti", "gemi onarımda" ve "gemi onarımdan döndü, ancak geminin Liman Başkanlığı'ndan alınması gereken evrakları eksik olduğu için faaliyet yapamıyor" veya "resmi tatil" gibi gerekçelerle engelleniyor.