Öcalan'ın avukatları ile görüşmesi 4 Nisan'da da engellendi
Öcalan'ın avukatları ile görüşmesi 4 Nisan'da da engellendi
Öcalan'ın avukatları ile görüşmesi 4 Nisan'da da engellendi
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'da İmralı'ya gitmek için başvuru yapan avukatlar, "gemi bozuk" gerekçesiyle görüşmeye bir kez daha gidemedi.
Öcalan'ın avukatları Rezan Sarıca, Cengiz Yürekli ve Mazlum Dinç'in müvekkilleri ile görüşebilmek için Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı başvuruya yine olumsuz yanıt verildi. Avukatların başvurusunu değerlendiren İmralı Cezaevi İdaresi, avukatları adaya götürecek geminin "bozuk" olduğunu gerekçe göstererek, görüşün gerçekleştirilemeyeceğini bildirdi.
Öcalan'ın avukatlarının 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana (617 gündür) müvekkilleri ile görüşmek için yaptığı 172 başvuru, "gemi bozuk", "hava muhalefeti", "gemi onarımda" ve "gemi onarımdan döndü, ancak geminin Liman Başkanlığı'ndan alınması gereken evrakları eksik olduğu için faaliyet yapamıyor" veya "resmi tatil" gibi gerekçelerle engelleniyor.