Oluç: Cumartesi Anneleri mücadeleden vazgeçmeyecek

AKP'nin bir demokrasi düşmanı olduğunu vurgulayan HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, hiçbir saldırının boyun eğdiremeyeceğini söyledi. Oluç, Avrupa’ya dönük demokrasi makyajının Cumartesi Anneleri ile döküleceğini vurguladı. 

Cumartesi Anneleri’nin eylemine yönelik süregelen devlet ablukası ve saldırısını ANF’ye değerlendiren HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, gözaltındaki kayıplar için 23 yıldır süren bir etkinliği yasaklamanın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Kayıp yakınlarının eyleminden en çok da AKP iktidarının koalisyon içinde olduğu 1990’lı yılların derin devlet unsurlarının rahatsız olduğuna dikkat çeken Oluç, iktidarın Avrupa’ya dönük demokrasi makyajının Cumartesi Anneleri ile döküleceğini vurguladı. 

'AKP DEMOKRASİ DÜŞMANI'

Oluç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şahsında AKP'nin, Cumartesi Anneleri’ne yönelik giderek yoğunlaştırdığı polis ablukasının insanlık, demokrasi, vicdan ve adalet adına kabul edilemez olduğunu vurguladı.

İktidarın vicdanları yaralayan bu ablukayı her cumartesi daha da artırdığına dikkat çeken Oluç, AKP’nin demokrasi düşmanlığı yaptığını belirtti. Avrupa’ya demokrasi görüntüsü vermeye çalışan iktidarın yanlış mesajlarını kimsenin yutmayacağını kaydeden Oluç, “Gözaltında kaybedilenler için 23 yıldır devam eden barışçıl bir etkinliği yasaklamak, ne Avrupa ne de dünya nezdinde kabul edilebilir. Avrupa’ ya yönelik yaptıkları tüm o demokrasi makyajı Cumartesi Anneleri’ne uyguladıkları zulümle dökülecektir” dedi. 

'NE OLURSA OLSUN, BOYUN EĞİLMEYECEK!'

Halihazırda iktidar koalisyonu içinde 1990’lı yıllarda devlet operasyonlarını yürütmüş isimlerin de olduğuna vurgu yapan Oluç, "Geçmişlerinde yaptıklarını hatırlıyor ve bu gerçekle yüzleşemiyorlar” diye konuştu.

İktidar koalisyonu içinde 1990’lı yılların derin devlet unsurları olduğu sürece Cumartesi Anneleri’ne, demokrasi güçlerine saldırıların devam edeceğini belirten Oluç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nasıl ki 1990’lı yıllarda insanlar yılmadılar; özgürlük ve demokrasi mücadelesini sürdürdüler; bugün de bu baskılar, yasaklar ve saldırılar karşısında yılmayacaklar ve boyun eğmeyecekler.” 

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, son olarak şu mesajları verdi:

“Düşünün ki bu ülkede haklarını isteyen inşaat işçileri dahi tutuklandı. Oysa tek talepleri insanca koşullarda çalışmaktı. Yani çok basit talepleri bile gözaltıyla, jandarma copuyla, gazla karşılıyor bu iktidar. Ama ne olursa olsun Cumartesi Anneleri gözaltında kaybedilenler yakınları için 23 yıldır sürdürdükleri mücadeleden vazgeçmeyecekler; hele Süleyman Soylu’nun emriyle hiç vazgeçmeyecekler. Nerede olursa olsun bu mücadeleyi sürdürecekler.”