Oluç: Susarsanız bütün belediyeler Saray’a bağlanacak

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, kayyum gasplarına tepki göstererek, kamuoyuna seslenerek, "Susarsanız öyle bir yasa çıkaracaklar ki bütün belediyeler Saray’a bağlanacak" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP milletvekilleri ve parti yöneticilerinden oluşan heyet, 29 Ekim'de kayyum gasbına uğrayan Cizre'yi ziyaret etti.

Polisin engelleme girişimlerine rağmen Cizre esnafı ve halkıyla bir araya gelen heyet adına konuşan Oluç, "Kayyumların atandığı yerde selamlaşmak, konuşmak bile yasaklanıyor" dedi.

'KÜRTLERİN OYLARINI YOK SAYIYORLAR'

Oluç, şunları kaydetti:

"Bu iktidar HDP'lilere, HDP milletvekillerine, seçmenlerine, yöneticilerine, Kürt halkına diyor ki, 'Siz seçerseniz yönettirmem, siz seçerseniz, yöneticileri siz belirlerseniz ben onların yerine kayyum atarım' ve atıyor da. 31 Mart seçimlerinden bugüne kadar 13 il ve ilçeye kayyum atandı. 13 il, ilçe ve büyükşehirde halkın iradesi gasp edildi, halkın verdiği oylar yok sayıldı. Sandık iradesi, sandık hukuku yok sayıldı. Biz burada da Amed’de de Van’da da kayyımın atandığı ya da atanmadığı Kürt illerinde de batı illerinde de diyoruz ki, asla ama asla halkın iradesinin, sandık hukukunun yok sayılmasını kabullenmeyeceğiz. Bunu kabullenmeyeceğiz, buna karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Halkın iradesini her yerde geçerli irade haline getirene kadar, halkın iradesinin gaspına son verene kadar demokrasi, adalet, barış ve eşitlik mücadelesini sürdüreceğiz. Bundan bir adım bile geri atmayacağız.

'MÜCADELENİN YOLU BOYUN EĞMEMEK'

Türkiye'deki tüm demokrasi güçlerine, bütün siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına, derneklere, vicdanı ve adaleti olan, demokrat olan her yurttaşa bir kez daha sesleniyoruz: Bugün 13 il ve ilçemizde bizim belediyelerimiz kayyum atandı. Siz susarsanız, siz sesinizi çıkarmazsanız yarın bu sayı artacaktır. Yarın öyle bir yasa çıkaracaklar ki İstanbul’u, İzmir’i, Ankara’yı, Adana’yı, Mersin’i yönettirmeyecekler. Öyle bir yasa çıkaracaklar ki bütün belediyeleri, yerel yönetimleri Saray’a bağlayacaklar. Öyle bir yasa çıkaracaklar ki Saray’da oturanın, AKP Genel Başkanının iki dudağı arasında olacak bütün yönetimler. İşte buna karşı mücadele etmenin yolu bizlerle beraber olmaktır. Susmamaktır, atanan her kayyum karşısında sesimizi yükseltmektir. Bu adaletsizliklere, bu eşitsizliklere, bu hukuksuzluklara asla ve asla boyun eğmemektir."