Oyları çaldılarsa neden tutuklamıyorlar?

Tarlabaşı Mahallesi'nde oturanlar, 'oy çaldılar' iddiasına tepki gösterdi. Seçimlerin iptal edilmesine öfkeli olduklarını söyleyen yurttaşlar, tekrar sandığa gitmeye kararlı.

İstanbul’un renkli ışıklı semtlerine oranla, bir çok İstanbullu tarafından ‘karanlık’ olarak tanımlanan Beyoğlu’nun Tarlabaşı mahallesi, tarihi dokusu ve bünyesinde yaşayan insanlarıyla bir küçük metropol adete. Tarlabaşı semti İstanbul'da bir çok belgesele ve filmlere ev sahipliği yapan insanlarıyla çok kültürlülüğü ifade eden bir mahalledir. Tarihi 1500'lü yıllara dayanan Tarbaşı, günümüzde kentsel dönüşüm projeleri yüzünden yok olmaya mahkum.

Denizi olmayan Mardinlilerin ekmek kapısı, Romanların düğün alanı, göçmenlerin sığındığı liman olan Tarlabaşı’nda 31 Mart tarihinde yapılan ve iptal edilen İstanbul yerel seçimlerin nabzını tuttuk. 23 Haziran günü yapılacak olan İstanbul yerel seçimleri hakkında soru yönelttiğimiz yurttaşların çoğu durumu, ‘Hak yemek’ olarak değerlendirdi.

SEÇİMLER YENİLENDİKÇE EKONOMİ DE BOZULUYOR

Aliye Goga: Geçen seçimlerde biz kazandığımız halde ‘çaldılar’ dediler. İnşallah bu seçimde düzgün çalışırız da emeğimiz boşa çıkmaz.

Mehmet Amca: Ben diğer seçimde gidip oyumu kullandım. Bu sefer neden beni rahatsız ediyorlar? İşimden gücümden ediyorlar. Ben gidip oy kullanmıştım, hakkımı helal etmiyorum çünkü İmamoğlu kazandı, hakkını versinler. Adalet neyse o olsun. Adalet yerini bulsun.

Mahallede odun satan yurttaş: Biz oy verdik, iftira atıp ‘çaldı’ dediler. Yine kazanacak. Bu sefer de yine ‘çaldı’ diyecekler. Bizi işimizden gücümüzden ediyorlar. Her seferinden gidip oy veriyoruz. İşlerim bozuldu benim. Millete para yok, seçime odaklandı herkes.

‘HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK İNANIYORUM’

Kahvede oturan esnaf: Kul hakkı yediler. Ben daha önce böyle bir seçimle karşılaşmadım. Muhakkak yine bir şey çıkaracaklar diye düşünüyorum. Bu yüzden kabul etmediler. Allah da bunu kabul etmeyecektir. Bu sefer büyük bir farkla kazanacağız. Her şey çok güzel olacak.

İdris Abik: Seçim yenilendikçe ekonomi çok zayıflıyor. Bu yüzden hile var içinde. İmamoğlu kazandı. Bence yine de kazanacak. Ben hayatımda CHP’ye oy vermedim. Bu dönem verdim. Daha başa gelmeden öğrenci kartında indirim sağladı. Su parasında indirim yaptı. Cumhurbaşkanı hep kendisi kazanmak istiyor. Biz topraklarımızda, sandıklarda askerlere oy kullandırdılar. Sürekli insanlara ‘sen PKK'lisin, sen şusun’ gibi ithamda bulunuyorlar. Bunu doğru bulmuyoruz. Bu sefer tekrar İmamoğlu kazanacak.

TEKRAR OY KULLANACAĞIM

Fatma Balcı: Mecbur yine gidip oy kullanacağım. Ekonomik anlamda sıkıntılar oluyor.

Başka bir mahalleli: Kazanılmış bir şeyi iptal ettiler. Yine aynı kişinin kazanacağına eminim. Sadece beni değil, tüm Türkiye’yi ekonomik olarak etkiliyor. Bir seçimin yenilenmesi trilyonlar demek. Bu paralar burada yaşayan insanlardan alınıyor. Makarnadan bile vergi alıyorlar. Ben yine oy kullanacağım, tekrar aynı kişiye oy vereceğim.

Ayakkabı tamircisi: Ben iptal edilme gerekçesini sağlam bulmadım. Hakkını vermemek için ellerinden geleni yaptılar. Ben inadına Ekrem İmamoğlu’na oy verin diyorum. Çünkü bir gizlilikleri var. Gizledikleri bir şey yoksa bu kadar entrikayla seçimi iptal ettirmezlerdi.

Bir diğer mahalleli: Oyları çaldılar diyor Cumhurbaşkan. Seçim kurulunu ben mi oluşturdum? Yüksek Seçim Kurulu oluşturdu, demek ki onlar çaldı! Böyle bir saçmalık, saçma Türkiye yok zaten. Dünyanın en saçma ülkesi burası. Çaldılarsa neden yakalamadılar? İçişleri bakanı olan kişi de, ‘IŞİD çok hareketli’ diyor. Demek ki siz IŞİD’in nerede olduğunu biliyorsunuz. Antep’de mahalleleri var. Polis bile giremiyor. Neden yakalamıyorlar. IŞİD için, ‘Üç beş tane öfkeli çocuk’ diyorlar.