Özgürleşmeyi bekleyen Şehir: Mınbiç-III
Mınbiç Askeri Meclisi, 2014 yılından bu yana DAİŞ çetelerinin işgali altında olan Mınbiç kentini özgürleştirme operasyonunun startını verdi.
Mınbiç Askeri Meclisi, 2014 yılından bu yana DAİŞ çetelerinin işgali altında olan Mınbiç kentini özgürleştirme operasyonunun startını verdi.
MINBİÇ ASKERİ MECLİSİ'NİN KURULUŞU
Mınbiç Askeri Meclisi, 2 Nisan 2016 günü Tişrîn Barajı üzerinde yapılan açıklamayla kuruluşu ilan etti.
Askeri Meclis’in komutanlığına Ebû Emced seçilirken, 13 kişilik askeri meclisi üyeleri de belirlendi.
Meclisin kuruluş toplantısında 13 kişilik Askeri Meclis üyeleri seçilmiş Ednan Ebû Emced genel komutanlığa, Îbrahîm El Benawî, Feysel Ebû Leyla, Ebû Casim ve Ebû Xelef de genel komutan yardımcılığına seçilmişti.
Mınbiç Askeri Meclisi Komutanı Ednan Ebû Emced, Suriye’de halk hareketinin beş yılı geriden bıraktığını, ancak kentleri Minbiç’in de Halep’in diğer birçok yeri gibi halen karanlık güçlerle DAIŞ terörünün işgali altında bulunduğunu belirtmişti.
Mınbiç Askeri Meclisi Komutanı Ebu Emced, Mınbiç Askeri Meclisi olarak DAIŞ çetelerinin vahşetine ve dayatmalarına boyun eğmeyenlerin, Suriye’nin diğer halklarına karşı savaşmayanları yanlarında görmek istediklerini söylemişti.
Ebu Emced, DAİŞ çetelerine karşı savaşlarında Kürt, Arap, Türkmen, Çerkes ve diğer tüm halklarıyla birlikte kadim bir kent olan Minbiç’i DAİŞ çetelerinden kurtaracaklarını dile getirmişti.
MINBİÇ ASKERİ MECLİSİ'Nİ OLUŞTURAN GÜÇLER
* Şems El Şemal
* Suwar El Minbic (Minbic Devrimcileri)
* Firat Tugayları İttifakı
* Cind El Heramên Tugayları
* Fırat Şehitleri Taburları Birliği
* Liwa El Qewsî
* Tirkman El Minbic (Minbiç Türkmenleri Taburu)
MINBİÇ ASKERİ MECLİSİ’NİN HEDEFLERİ
Mınbiç Askeri Meclisi’nin hedefleri 2011’de başlayan Suriye iç savaşının başından bu yana sırasıyla ÖSO, Cephet El Nusra, Ehrar El Şam ve son olarak DAİŞ çetelerinin işgali altında bulunan Mınbiç kentini DAİŞ çetelerinden özgürleştirmek.
MINBİÇ’İN ÇOCUKLARI MINBİÇ’İ ÖZGÜRLEŞTİRECEK
Mınbiç Askeri Meclisi, 1 Haziran 2016 itibariyle Mınbiç’i ve çevresini DAIŞ çetelerinden temizlemek amacıyla geniş çaplı operasyon başlattı.
Mınbiç Askeri Meclisi, konuya ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Açıklama Askeri Meclis Genel Sorumlusu Ebu Emced tarafından okundu.
Askeri Meclis Genel Sorumlusu Ebu Emced, basın açıklamasında Minbiç ve köylerinin, kendilerine sözde “devrimci” sıfatı takınan kimi silahlı gruplarca 22 ocak 2014’te terk edilmesinden bu yana Mınbiç halkının DAIŞ zulmü altında kıvrandığını, işgal altında her türlü baskı, zulüm ve şiddete maruz kaldığını söyledi.
Geçen bu süreç içinde Suriye halkı ve tüm dünya Minbiç’in öz çocuklarının, gençlerinin ve gerçek savaşçılarının Qereqozaq, Sirrîn ve Tişrîn barajı bölgesindeki amansız direnişine tanık olunduğuna dikkat çeken Ebu Emced, kente yaşayan halkın da DAIŞ çetelerinin her türlü irade kırma ve teslim alma girişimlerine boyun eğmeyi hiçbir zaman kabul etmediğine dikkat çekti.
Direnişçi Mınbiç kentinin 2 bine yakın en yetenekli ve yürekli gencini tereddütsüz feda etmekten çekinmediğini vurgulayan Ebu Emced, Minbiç’in Suriye genelinde DAIŞ cellatlarına karşı gösteri ve yürüyüş düzenleyen yegane kent olma onuru ve şerefine eriştiğini söyledi.
Yaptıkları açıklama ile Minbiç Askeri Meclisi olarak kamuoyuna ve tüm halklara artık DAIŞ işgaline son verme, Mınbiç topraklarını DAİŞ çetelerinden temizleme ve kenti saran tüm kara paçavraların kaldırılıp karabulutların dağıtılmasının günü ve zamanın geldiğini kaydetti.
Askeri Meclis Genel Sorumlusu Ebu Emced, bölge halkı ve rûsipilerinin çağrıları üzerine 1 Haziran 2016 itibariyle ‘Mınbiç’i Kurtarma ve Özgürleştirme” operasyonuna başladıklarını belirtti.
Askeri Meclis Genel Sorumlusu Ebu Emced, başlatılan hamlenin Minbiç bölgesinde işgal altındaki son bir karış toprağın da özgürleştirilinceye kadar en yüksek kararlılıkla sürdürüleceğine söz verdiklerini ve and içtikleri vurguladı.
EBU EMCED: HALKIMIZIN GÜVENLİĞİ İÇİN TEDBİRLERİ ALACAĞIZ
Askeri Meclis Genel Sorumlusu Ebu Emced, başlatılan özgürleştirme hamlesinin temel ilkelerinden birinin de bölge halkının can güvenliği olduğunu vurguladı.
Mınbiç Askeri Meclisi çatısı altında yer alan tüm bileşenlere kentteki halkın can güvenliklerini garanti altına alacak gerekli tedbirleri almaya çağıran Ebu Emced, halkı da açık askeri hedef olan çetelerin karargah ve mevzilerinden, noktalarından uzak durmaya, güçlerine gereken kolaylığı sağlayıp destek olmaya çağırdı.
Askeri Meclis Genel Sorumlusu Ebu Emced, Mınbiç Askeri Meclisi olarak kenti ve kırsalını tümden çetelerden temizledikten ve amaçlarına ulaştıktan sonra da kenti Arap, Kürt, Türkmen ve Çerkeslerden müteşekkil bir sivil yapılanma olan Minbic Bölge Meclisi’ne teslim edeceklerinin de altını çizdi.
MINBİÇ’İN ÇOCUKLARI: DAİŞ İŞGALİ KIRILACAK, HALKIMIZ ÖZGÜRLEŞECEK
Mınbiç Askeri Meclisi çatısı altında yer alan bileşenlerden savaşçılar da kentteki DAIŞ çete işgalinin kırılacağını, Mınbiç’in çocukları olarak halkları kurtaracaklarını ifade etti.
Arap, Kürt, Türkmen ve Çerkes halklarından olan savaşçılar olarak tek hedeflerinin DAIŞ çeteleri ve Mınbiç halkının kanına elini bulaştırmış kişiler olacağını söylediler.
Mınbiç Askeri Meclisi savaşçıları özellikle de Minbiç’li genç kadın ve erkekleri Mınbiç Askeri Meclisi saflarına katılmaya ve DAIŞ çetelerine karşı savaşmaya çağırdı.