PİRHA muhabiri gözaltına alındı, Yol TV muhabirinden suç duyurusu

Dünyanın en büyük gazeteci cezaevine çevrilen Türkiye’de PİRHA İzmir muhabiri Ersin Özgül gözaltına alınırken, polis şiddetine maruz kalan Yol TV muhabiri Özge Uyanık ise suç duyurusunda bulundu.

Türk polisi, Pir Haber Ajansı (PİRHA) İzmir Muhabiri Ersin Özgül’ü “ifaden var” diyerek çağırdıktan sonra gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi açıklanmadı.

Öte yandan Ankara’da 1 Mayıs eylemlerini takip ettiği sırada polis şiddetine maruz kalan ve telefonu kırılan Yol TV muhabiri Özge Uyanık, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi de Uyanık’a yönelik polis şiddeti konusunda basın açıklaması yaptı.

Ankara Adliyesi önündeki basın açıklamasına Özge Uyanık, TGS üyeleri, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, TGS Ankara Şube Yöneticisi Alican Uludağ ve Hukuk Müşaviri Meliha Selvi katıldı.

Uludağ yaptığı açıklamada, "görevi kötüye kullanma" ile "tehdit ve mala zarar verme" gerekçeleri ile suç duyurusu yapıldığını belirtti.

Gazeteci Uyanık, "Bu hukuksuz talimatı uygulayan polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Sokakta hak ihlalini gören vatandaşın da gördüklerini kayıt altına alma hakkı vardır. Yargıtay’ın basın özgürlüğüne dair karar alması gerekiyor" dedi.