Paris'te Öcalan için çadır eylemi

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrite dikkat çekmek amacıyla çadır eylemi yapıldı. 

Paris Demokratik Kürt toplum merkezi meclisi üyeleri tarafından Chatlet le halle meydanında açılan bilgilendirme standında " Öcalan'a özgürlük " " Öcalan'ın özgürlüğü özgürlüğümüzdür" pankartı açıldı. 

Fransız halkı ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği standta Öcalan üzerinde uygulanan tecriti anlatan yüzlerce bildiri dağıtıldı.

Paris Demokratik Kürt toplum merkezi meclisi üyesi Necmettin Demiralp, Kürt Halk önderi sayın Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit başlı başına insanlık dışı bir uygulama olduğunu belirterek şunları ifade etti " Bir halkın iradesi olarak kabul ettiği Abdullah Öcalan'ın üzerinde 19 yıldır tecrit uygulanıyor ve son iki yıldır hiçbir şekilde haber alınamıyor. Kürt halkı Önderliğin,  sağlığı ve yaşadığı koşullar konusunda çok hassasttır ve Türk Devleti bunu çok iyi biliyor ve tecriti ağırlaştırarak devam ettiriyor. 

Demiralp ; Kurumsallaşan faşizm karşısında, Kürdistanlıların dört parça Kürdistan'da ve dünyanın her yerinde birlik ve beraberlik ruhuyla direnişi ve mücadeleyi büyüterek Öcalan'ı özgürleştirme çağrısında bulundu. 

Paris'te Öcalan'a özgürlük eylemi 9 Ağustos perşembe günü saat 19.00'a kadar Chatlet le halle meydanında devam edecek.