Parti, dernek ve sendikalardan HDP'ye dayanışma ziyareti

Saldırı ve provokasyona karşı çok sayıda parti, dernek ve sendika HDP'yi ziyaret etti, dayanışma mesajı verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'ne yönelik polisin provokasyon ve saldırılarına karşı birçok siyasi parti ve sendika temsilcisi, partinin genel merkezinde dayanışma ziyaretlerinde bulundu.

Ziyarete gelen heyetleri, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Parti Sözcüsü Ebru Günay, Dersim Milletvekili Alican Önlü, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Kürt siyasetçi Sırrı Sakık ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan ve HDP STK ve Siyasi Partiler Komisyonu Eş Sözcüsü Sultan Özcan karşıladı.

DAD: SALDIRI HEPİMİZE

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) heyetinde Murat Işık, Sevgi Kişin ve Mustafa Karabudak yer aldı. Heyet adına konuşan Işık, “HDP’nin, devletin kriminalize etme politikalarını DAD Genel Merkezi olarak kınıyoruz. Dostluk ve dayanışma dileklerimizi sunuyoruz. Örgüt olarak yanınızdayız. Saldırılar, halklarımıza, inançlarımıza, demokratik kamuoyuna ve mücadelemize yapılmıştır. Dolayısıyla bunu kabul etmek mümkün değil. Devleti, hükümeti demokratik zemine çağırıyoruz. Bu saldırı politikalarının sona ermesini umut ediyoruz” dedi.

TÖP: BİR ARADA OLACAĞIZ

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) heyeti adına konuşan Ezgi Gürer, “Destek ve dayanışma halini büyütmemiz gerekiyor. Tarihsel ve önemli bir sürecin içerisindeyiz. Demokrasi ittifakının bir bileşeni olarak da buradayız, HDP’nin yanındayız. Yalnız bırakmayacağız, dayanışmayı, mücadeleyi ortaklaştırmak adına mücadele bayrağını yükseltmek için bir arada olacağız” şeklinde konuştu.

İHD: KAMERALAR ÖNÜNDE ÖLÜMLE TEHDİT

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi heyetinde HD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İHD İnsan Hakları Akademisi Başkanı Hüsnü Öndül, İHD MYK Üyesi Nuray Çevirmen yer aldı. Heyet adına konuşan Türkdoğan, HDP’ye yönelik provokasyon girişiminin ibret verici olduğunu belirtti. Polis amirinin tüm kameralar karşısında HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran’ı ölümle tehdit ettiğini hatırlatan Türkdoğan, “Bu, Türkiye’nin artık kontrolden çıktığını gösterir. İktidarın çatışma siyasetinden vazgeçmesi gerekiyor. Bu yılın Newroz’u aslında çok önemli şanstı. Türkiye’de uzun zamandan beri ilk defa bu kadar kalabalık kitleler barışı haykırdı, Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılmasını istedi. İktidar bunu değerlendirebilirdi ama anlaşılan Cumhur İttifakı yeniden bir gerilim stratejisi yaratarak bu şekilde seçime gitmek istiyor. Bu saldırılar ancak dayanışmayla önlenebilir. İktidarın gerilim stratejisi varsa muhalefetin de buna karşı koyma stratejisinin olması gerekiyor. HDP Türkiye’nin ana siyasal dinamiği. HDP, demokrasi ittifakıdır. Dolayısıyla Türkiye’nin üçüncü büyük ittifakının bu şekilde hırpalanmak istenmesi kabul edilemez, kınıyoruz” şeklinde konuştu.

EHP: SALDIRILARI BOŞA ÇIKARACAĞIZ

Emekçi Hareket Partisi (EHP) heyeti içinde partinin Genel Merkez Yöneticisi Sanem Deniz Kural ve parti üyesi Rüya İnanır yer aldı. Heyet adına konuşan Kural, “HDP’nin yanındayız. Bu provokasyonları da mücadelemizle, birliğimizle boşa düşüreceğiz. Yaşasın dayanışmamız” dedi.

KESK: GİDECEKLER!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) heyetinde, konfederasyona bağlı sendikaların temsilcilerinin yanı sıra KESK Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri yer aldı.

Aralarında KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Sekreteri İkram Atabay, KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun, BES Genel Sekreteri Aziz Özkan’ın da bulunduğu heyet adına Koyun ve Köksal konuştu. Köksal, “Bu böyle gitmez. İktidar gidici. Saldırıyı kınıyoruz” derken, Koyun, “Yoğun bir saldırı var. Tüm devrimci, demokrat, emekten yana olanlar, kadınlar olarak sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz. Bu saldırı sadece HDP’ye dönük değil tüm kadınlara ve muhalefete dönük. Buna karşı KESK’in tutumu nettir. Beraberiz, onlar gidecek, biz kalacağız” şeklinde konuştu.

78’liler Girişimi heyetinde, girişimin Ankara Sözcüsü Ramazan Gezgin ve il yönetim kurulu üyesi Mahmut Emin Avcı yer aldı. Heyet dayanışma mesajında bulundu.

EMEP: İKTİDAR KAYBETTİKÇE HER YÖNTEMİ DENİYOR

Emek Partisi (EMEP) heyetinde, partinin Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Ankara İl Başkanı Şükran Doğan yer aldı. Heyet adına konuşan Akdeniz, “Biz EMEP olarak kayıtsız şartsız olarak HDP’ye dönük tüm saldırıların karşısındayız. Emniyet görevlisinin bir milletvekiline olmayacak biçimde ‘çivilerim’ şeklinde hakarette, tehditte bulundu. Burada ifade edilen şey halkların kardeşliğidir. Demokrasi adına kalmış son kırıntıların, demokrasinin tabutlarının son çivilerinin çakılmasıdır. Bu tüm halklara yöneliktir. İktidar kaybettikçe bu tür yöntemleri daha çok deniyor. Ülkeyi olağan üstü hal koşullarında seçime götürmek istiyor. Bunları püskürtmesini bileceğiz. Hep beraber dayanışma içinde olacağız. Bugün 6 Mayıs’tı, Denizler'in katledilişlerinin yıl dönümünde hep birlikte Karşıyaka mezarlığındaydık. Denizler'in de son sözlerinde olduğu gibi yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi! Bu rotadan hiçbir zaman çıkmayacağız. Demokrasiyi birlikte savunacağız” dedi.

SANCAR: ÇARESİZLİĞİN İFADESİ

Ziyaretler sırasında konuşan Mithat Sancar da “Bu tür saldırıların olabileceğini uzun süredir söylüyoruz. Bu saldırılar, esas olarak Türkiye demokrasi güçlerine yöneliktir. HDP üzerinden Türkiye’de siyaseti ve toplumu otoriter anlayışla dizayn etme hedefine yönelmiştir. Bu saldırılar, çaresizliğin, zavallılığın ve korkaklığın ifadesidir. HDP, büyüdükçe ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Saldırıları boşa çıkardıkça hırçınlaşıyorlar. Bu mücadele sizlerle, demokrasi güçleriyle güçlenerek, büyüyerek devam edecektir. Bu oyunları da boşa çıkaracaktır. Geleceği özgür, eşit yurttaşlık üzerine kurma mücadelesi birlikte başarıya ulaşacaktır. Bundan şüphemiz yok” ifadelerini kullandı.

'ORTAK MÜCADELEDE KARARLI OLMALIYIZ'

İktidarın kaos ve provokasyon planlarının farkında olduklarını dile getiren Sancar, “Acı örneklerini de birlikte yaşadık. Deniz Poyraz yoldaşımızın katledilmesi bu planlarda en kritiğiydi. Bu provokasyonları boşa çıkarmak için demokratik siyasette ısrar ve en geniş demokratik, ortak mücadele hedefinde kararlılık şarttır. Parti olarak duruşumuza ve halkın güçlü desteğine güveniyoruz. Ama aynı zamanda demokrasi güçleriyle birlikte, tüm bu planları bozabilecek potansiyelin bu ülkede mevcut olduğuna kesinlikle inanıyoruz” diye belirtti.

Ziyaretlerin kendilerine güç ve moral verdiğini belirten Sancar, birlikte mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

Provokasyon girişimine karşı aldıkları desteklere dikkati çeken Günay, “Ortak mücadele yürüttüğümüz, sahada omuz omuza birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın bizlere verdiği güçle bu süreci hep birlikte aşacağız. Sizleri yanımızda görmek bizim için çok önemli. İktidarın saldırılarına karşı birlikte mücadele etmek Türkiye’nin geleceği ve demokrasisi için çok önemli. Bu dayanışmadır girişimlerini boşa çıkartan” dedi.