Patnos cezaevinde psikolojik ve fiziki baskı arttı

Patnos'ta siyasi tutsak Hüseyin Aşkan, ailesiyle görüşmesinde, cezaevinde özel ekiplerin olduğunu ve baskıların arttığını belirtti.

Hakkari'nin Berçelan Mahallesi'nde 2013 yılında "Örgüt yöneticisi olmak" iddiasıyla 18 yıl ceza verilen ve 7,5 yıldır Patnos L Tipi Cezaevi'nde tutulan Hüseyin Aşkan (27), ailesiyle yaptığı görüşmede, açlık grevinin sonlanmasının ardından baskıların arttığını söyledi. 

'TEDAVİ EDİLMİYORLAR'

Baba Ali Aşkan, özellikle açlık grevlerinin sonlanmasının ardından cezaevi yönetiminin tutumunun sertleştiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Hüseyin 2,5 ay açlık grevinde kaldığı için çok zayıflamış ve bitkin durumda. Oğlum ile yaptığım görüşmede, özellikle açlık grevinden sonra cezaevi yönetimi tarafından kendilerine çok büyük bir psikolojik baskı ile birlikte fiziki baskının da arttığını söyledi. Oğlumda açlık grevi sonrasında bazı sağlık sorunları belirmiş. Özellikle ağzında ve dişlerinde büyük sağlık sorunları oluşmuş. Hastaneye ya zamanında götürülmüyorlar ya da götürüldüklerinde düzgün bir tedavi edilmiyor."

'ÖZEL EKİPLER VAR!'

Baba Aşkan, haftanın 2 günü farklı saatlerde koğuşlara baskın düzenlendiğini, yatakların dahi bıçaklarla yırtılarak içlerinin arandığını, aramalar sırasındaki tavrın tutsakların onurlarını zedeleyecek noktaya geldiğini ve sürekli hakaretler edildiğini aktardı. Baba Ali Aşkan, oğlu Hüseyin Aşkan'ın, cezaevinde özel ekiplerin olduğunu aktardığını da belirtti