PÇDK Sûredî köylerinde iftar yemeği verdi
PÇDK Sûredî köylerinde iftar yemeği verdi
PÇDK Sûredî köylerinde iftar yemeği verdi
Partiya Çareseriya Demokratik a Kürdistan (PÇDK) Medya Savunma Alanları’nda iftar yemeği verdi. PÇDK’nin Suredi’de verdiği iftar yemeğine Sûredî’ye bağlı on üç köyden yaklaşık iki yüz kişi katıldı. İftar yemeğinde bir konuşma yapan PÇDK’nin Ranya Milletvekili adayı Osman Eziz Mehemet Emin Mali, “Kürt halkı şu anda kendi kimliği, dili ve en önemlisi de ulusallaşması anlamında önemli adımlar atıyor” dedi.
Ramazan ayının yirmi birinci gününde PÇDK’nin organize ettiği yemeğe Sûredî’ye bağlı olan köylerden Sûredî, Sinemok, Aşkulke, Şaruş, Keskan, Kırneqa, Pışteşan, Brede, Berkuran, Bireş, Bıpala, Xiresa, Sergenel, Çakurne ve Ranya’dan 200 dolayında kişi katıldı.
İftar yemeğine Sûredî’ye bağlı köylerinin ileri gelenlerinden Sofî Mehemet, Kûğe Hüseyin, Evdila Ember, Xıdır Haci Evdila ve PÇDK’nin Ranya Milletvekilli adayı Osman Eziz Mehemet Emin Mali ailesiyle birlikte katıldı. İftar yemeğine Sûredî köylerinden kadın, genç ve çocuklar da yoğun olarak katıldı.
Orucun açılması ardından PÇDK’nin Ranya Milletvekili adayı Osman Eziz Mehemet Emin Mali bir konuşma yaptı. Kürtlerin geçmişte yaşadıkları zorluklardan dolayı topraklarını terk etmek zorunda kaldığını belirten Mali, “Özelliklede Güney Kürdistan halkının yaşamış olduğu acılar ve zorluklarla bugünlere geldik. Kürdistan’ın diğer parçalarında da halkımızın yaşadığı acılar ve zorlanmalar oldu. Kürt halkı olarak yaşadığımız acıları unutmak çok kolay değil. Önemli olan yaşadığımız acılardan tecrübe çıkarabilmektir” dedi.
Kürt halkının şu anda kendi kimliğine, diline ve en önemlisi de ulusallaşma anlamında adımlar atıldığını da vurgulayan Mali şöyle devam etti: “Önümüzdeki günlerde ulusal kongre yapılacak. Bu kongrede Kürtlerin yaşamış olduğu sorunlar ve yapılması gerekenlere yönelik tartışma ve kararlar alınacak. Yapılan soykırımlarla birlikte Kürtlerin yaşamış olduğu, tarihte açık bir şekilde görülmektedir. Yaşanılanların açığa çıkması için araştırmaların yapılması gerekiyor. Bunun içinde Kürt halkının birlik ve beraberlik içerisinde bir mücadeleyi esas alması gerekiyor. Şu an Kürdistan’ın dört parçası da özgürlüğüne kavuşmamıştır. Güney Batı Kürdistan’da yoğun bir savaş var. Bundan dolayı da Kürt halkı olarak ortak bir mücadeleyi esas almamız gerekiyor.”
Mücadelenin devam etmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Osman Eziz Mehemet Emin Mali, “Özgürlüğümüzü elde etmemiz için daha azimli bir şekilde mücadele etmeliyiz. Eğer özgürlüğümüzü elde edersek Kuzey Kürdistan parçasını da özgürleştiririz ve özgürlük alanlarında mücadelemizi yürütürüz belirlemesinde bulundu” dedi.