PKK-PAJK Zindan Komiteleri 25 yıl önce katledilen tutsakları andı

PKK-PAJK Zindan Komiteleri, 25 yıl önce Amed cezaevinde katledilen tutsakları andı.

Yazılı bir açıklamada bulunan PKK-PAJK Zindan Komiteleri, 24 Eylül 1996’da katledilen tutsakları “saygı ve minnetle” andı.

Açıklama şöyle:

“Kürt Halkına ve Devrimcilere yönelik katliam politikası faşist Türk Devletinin en temel karakteristik özelliğidir. Muhalifleri, Devrimcileri, Sosyalistleri, Yurtsever Kürtleri Zindanlara atıp teslim almaya çalışma, yapamadığında ise fırsat buldukça katliamlara başvurma Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana devam edegelen bir uygulama ve zindanlara yönelik en temel bir politika olmaktadır.

Kürt Düşmanı bu zihniyet ve politikanın bir sonucu olarak 24 Eylül 1996 yılında Amed Zindanındaki tutsaklara saldıran faşist Türk Devleti 12 yoldaşımızı hunharca katletmiştir. Demir kalaslarla tutsakların kafalarını parçalama tarzında işlenen bu insanlık suçu Faşist Türk Devletinin Kürt ve insanlık dışı yüzünü en çıplak haliyle ortaya koymuştur.

Bugünde aynı zihniyet Kürt oldukları, Kürtlüğünü inkâr etmedikleri, Kürt Halkının da diğer halklar gibi en temel meşru haklarına kavuşmasını istedikleri için on binlerce yoldaşımızı, yurtsever insanımızı zindana atmış bulunmaktadır. Hasta tutsaklar tedavi edilmeyerek ve tedavi için bırakılmayarak katliam politikası sürdürülürken, diğer taraftan başta Önder Apo olmak üzere tüm tutsaklar üzerinde tecrit, baskı ve işkence politikaları sistemli hale getirilmiş, düşman hukukunu kat be kat aşan uygulamalar hayata geçirilmiştir. Cezaevleri faşizmin terör estirdiği, ırkçılığın zirveleştiği, intikam alma, işkence ve zülüm evlerine dönüştürülmüştür.

Ancak dün olduğu gibi bugünde yoldaşlarımız 40 yıllık zindan direniş geleneğini Onurluca temsil ederek, düşmanın her türlü irade kırma ve teslim alma politikaları karşısında görkemli direnişler ortaya koyarak Önderliğimize, şehitlerimize, halkımıza ve tarihsel sürece layık bir duruşun sahibi olmuşlardır. 2019 Büyük Zindan Direnişinden sonra ‘’Özgürlük Zamanı’’ hamlesinde de en temel direniş cephelerinden biri zindanlar olmuş, AKP-MHP-Ergenekon faşist iktidarını yıkma mücadelesinde rollerini layıkıyla oynamışlardır.

Yıldönümü vesilesiyle 24 Eylül 1996 Amed Zindan katliamında şehit düşen Mehmet Aslan, Kadri Demir, Ahmet Çelik, Edip Derikçe, Mehmet Nimet Çakmak, Rıdvan Bulut, Mehmet Kadri Gümüş, Erhan Hakan Perişan, Cemal Çam ve Hakkı Tekin yoldaşlarımızı saygı ve minnetle bir kez daha anıyor, anılarına faşizmi yıkma, Önder Apo’nun fiziki esaretini ortadan kaldırma ve halkımızı özgürleştirme temelinde karşılık vereceğimizi belirtiyor, tüm halkımızı, halkları, duyarlı kamuoyunu bu mücadelede yerini almaya ve faşizme karşı direnişi yükseltmeye çağırıyoruz.”