PKK, şehit Özdaş'ı andı

PKK, 1997 yılında Garzan’da direnerek şehit düşen Mehmet Habip Özdaş(Rêber Amed)'ı andı.

PKK Şehit Çalışmaları Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kürdistan'daki devrimsel mücadele sürecinin büyük bedeller ile adım adım yaratıldığının bilincinde olan Kürdistan halkı, bu onursal bedel için her türlü fedakarlığı sergileyen bir duruşun sahibi olmuştur. Her yıl büyük emek ve bedeller ile yaratılan değerler bu görkemli kutsal duruşun bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır" denildi.

'ŞEHİTLERİMİZ GELECEĞİMİZİ İNŞA EDİYOR'

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi:

Büyük bedellerin yaratıcısı olan şehitlerimiz; dünümüzü, bugünümüzü ve geleceğimizi inşa etmekte, yolumuzun aydınlığı ise, her anımızda şehitlerimizle bağımızı hatırlamak ve hatırlatmak da tarihi görevlerimizdendir.

Mücadele tarihimizin her günü büyük destansı direnişlerle doludur. Yarım asrı bulan işgal, sömürü ve faşizme karşı verdiğimiz mücadele büyük adanmışlıklar sayesinde günümüze halkları etrafında buluşturarak varmıştır. Ülkenin her tarafından, gencinden yaşlısına on binlerce katılım gerçekleşmiştir. Özellikle '90’lı yıllar kitlesel katılımların en yoğun yaşandığı yıllardır. Bu yıllarda yüzünü PKK’nin öncülük ettiği Kürdistan özgürlük mücadelesine dönenler, özgür bir yaşamı tercih edenler aynı zamanda günümüzde mücadelemizin ulaştığı düzeyin yaratıcıları da olmuştur. Mücadele tarihimizin oluşturucu gücü olan şehadet gerçeğinin böylesi bir hakikati vardır. Özcesi bugünü, bugünün üzerinde şekillendiği değerleri anlamak için yaşamın her anında dönüp geçmişte verilen bedellere bakmak gerekir. Binlerce yiğit kadın ve erkeğin mezarı dahi bulunmamaktadır. Kürdistan’da böyle bir şehadet gerçekliği yaşanmaktadır. Halkımız eğer bugün dünya halkları içerisinde bir nebze de olsa onurlu yerini alabilmişse hiç kuşku yok ki bu Önder Apo’nun geliştirdiği özgür yaşam çizgisinde hesapsızca direnerek şehit düşen on binlerce yoldaşımız sayesinde olmuştur. Bu gerçekliğin temsili olan yoldaşlarımızdan biri de Heval Rêber Amed’dir.

'KAHRAMANCA DİRENEREK ŞEHİT DÜŞTÜ'

Heval Rêber Amed (Mehmet Habip Özdaş) 1965 yılında Amed’de yaşama gözlerini açar. 1989-90’lı yıllarla birlikte yaygınlaşan Kürdistan özgürlük mücadelesinin saflarına her yaştan insanların katılımı gerçekleşir. Rêber heval de 1992 yılında gerilla saflarına katılır. Toplumsal geleneğin gereklerine göre yaşıyor olması onu özgürlük saflarına katılmaktan alıkoymaz. Halk hareketi olarak serhildanların gerilla mücadelesine paralel geliştiği bir süreçte Rêber Amed heval özgürlük mücadelesinin aktif bir üyesi olur. 1997 yılına kadar birçok alanda faşist Türk devletine karşı mücadele eder. 1997 yılında Garzan’da düşman askerleriyle girdiği bir çatışmada kahramanca direnerek şehit düşer.

Başta değerli Özdaş Ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyor, yüce şehitlerimizin anılarına sonuna kadar sahip çıkıp özgür yaşam ve özgür ülke hayallerini mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü yeniliyoruz."