PKK ve PAJK’lı tutsaklar: Önderlik etrafında kenetlenelim

PKK ve PAJK’lı tutsaklar, "Felsefi ve düşünsel doğuşlar da halklar için çok önemlidir. 4 Nisan bizler için yeni bir doğuştur" diyerek, "Önderlik etrafında kenetlenelim" dedi.

Zindanlardaki PKK ve PAJK’lı tutsaklar tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yaş günü kutlandı.
Tutsakların açıklaması şöyle:
"Biz zindanlardaki PKK ve PAJK’lılar olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Newroz kutlamalarının heyecanı, coşkusu ve serhildan ruhu ile Önderliğimizin şahsında halkımızın yeniden doğuş günü olan 4 Nisan’ı kutluyoruz. Dünya halklarına ve kadınlarına ışık tutan mücadelenin kaynağı olan Önderliğimizin üzerindeki tecride karşı 2021 yılında tüm hamlelerimizi, eylemselliklerimizi Önderliğimizin özgürlüğü temelinde yaşamsallaştıracağız.

'4 NİSAN BİZİM DOĞUŞUMUZ'

4 Nisan Kürt halkı ve Kürt kadını için yeniden doğuş anlamına gelmektedir. Doğuşlar salt fiziki değildir. Felsefik ve düşünsel doğuşlar da halklar için çok önemlidir. 4 Nisan bizler için yeni bir doğuştur derken de, Önderliğimiz şahsındaki doğuşumuzu da böyle değerlendiriyoruz. Önderliğimiz şahsında bir direnişsel doğuştan, kendi olma doğuşundan bahsediyoruz. Halk olarak bizlere yaşatılan kültürel, siyasi, edebi ve fiziki katliama dur deme doğuşudur.

'ÖNDER APO ÖRGÜTLENEREK KURTULACAĞIMIZI GÖSTERDİ'

Son 200 yıldır halk olarak bir var olma savaşı mücadelesi içindeyiz; Şeyh Ubeydullah Nehri'den Şex Sait’e, Ağrı isyanına, Seyit Rıza'ya ve Mıhemmed Qazi’ye kadar bir mücadele, direniş içindeyiz. Özelde son yüz yıldır başta Türk devleti olmak üzere  Kürdistan’daki sömürgeci, işgalci devletler tam bir kültürel-fiziki soykırım siyasetini başarıya ulaştırmaya çalışıyorlar. Halkımızın gerçekleştirdiği serhildanlar, bir sürekliliği göstermektedir, Önderliğimiz ise bu tarihsel halk direnişi, boyun eğmeme geleneğinin somutlaşmış hali olarak doğmuştur. Önder Apo çocukluk yıllarını değerlendirirken çocukluk hayallerime ihanet etmedim demektedir. Çocukluk yıllarındaki oyun arkadaşları olan çocuk yaştaki kadınların evlendirilmesi, birilerine verilmesine daha o yıllarda çok açık bir şekilde karşı çıkmıştır. Yine çocukken kimlik arayışına girmiştir, gençlik yıllarında kimlik arayışını kadın özgürlüğü arayışını derinleştirmiş ve sonuç olarak bunun mücadelesi olarak partimiz PKK’yi kurmuştur. Ancak ve ancak kurtuluşun örgütlü bir halk ile olabileceğini bizlere göstermiştir. Kürt halkının özellikle son 200 yıldır arzuladığı uğruna binlerce bedel ödediği ama asla vaz geçmediği özgürlüğün sağlayıcısı olmuştur. Yaşanan 29 serhildan şehitlerinin her birinin ruhunu şad etmiştir. Partimiz PKK yarım asra varan muhteşem fedai çizgisindeki mücadelesi bunun en somut halidir.

Bugün Rojava Devrimi ulusal ve uluslararası anlamda başta kadın özgürlük mücadelesi olmak üzere ezilen yok sayılan, yok edilmek istenen halklarının direniş-umut kaynağı olmuştur. Rojava Devrimi Ortadoğu halklarının onlarca yıllık umudunun hayallerinin somutlaşmış halidir. Bundan kaynaklı olarak başta Türk devletinin faşizmi olmak üzere kapitalist modernite güçlerinin hedefi haline gelmiştir kapitalist güçlerin hedefinin olmasının yanında ezilen halkların demokratik, kadın özgürlükçü kesimlerin de etrafında birleştiği uluslararası bir devrimidir.
Kürt halkı olarak geldiğimiz aşama varlığımızı sağlamış ama özgürlüğümüzün tehlikede oldu aşamadır. Önder APO üzerindeki tecrit bunun en somut ve tehlikeli halidir. Türk devletinin faşizmi dönem temsilciliğini yapan AKP-MHP, bu zihniyetin en tehlikeli halidir. Aynı zamanda halk olarak da özgürlüğümüze en yakın olduğumuz dönemdir, bunun farkında olarak mücadele etmeliyiz. Gerillanın Heftanin ve Garê’de yürüttüğü APO’cu çizgideki fedai, destansı direnişinin halkımıza verdiği coşku, moral ve inanç ile halkımız kadın öncülüğünde 8 Mart ve Newroz'da alanlara akmış hareketimizin serhıldan ruhunu haykırmışlardır. Amed’de, Van’da Nusaybin’de ve Cizre başta olmak üzere Kürdistan ve Türkiye illerinde halkımız bütün alanlarda Bijî Serok Apo diye haykırmış, Önder APO üzerindeki tecridi ve sessiz kalan her kesimi lanetlemişlerdir.

'DİRENİŞİ BÜYÜTELİM'

Biz zindanlardaki PKK-PAJK’lılar olarak Heftanîn ve Garê fedai çizgisinde, 8 Mart ve Newroz coşkusu ile tecride karşı sürdürdüğümüz açlık grevi direnişimizi kararlılık temelinde devam edeceğimizi belirtiyoruz. Bu ruh ve inanç ile önderliğimiz ve halkımız üzerindeki tecridi kıracağımızın sözünü veriyoruz. Son olarak 4 Nisan ile birlikte faşizme karşı kenetlenerek direnişleri büyütmeye çağırıyoruz. Bu vesileyle başta kadınlar ve gençler  olmak üzere halkımızı ve dostlarımızı 4 Nisan’ı kutlamaya, Önderlik etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz.
Biz PKK ve PAJK'lı tutsaklar  olarak fedai bir ruh ile dünya halklarına ışık tutan ve halkların özgürlüğü için mücadelemizi yücelten önderliğimizin doğum gününü kutlar önderliğimize karşı uluslararası boyutta gerçekleştiren komployu kırarak 2021 yılında bütün hamlelerimiz Önderliğin özgürlüğü temelinde yaşamsallaştıracağız."