HDP’li Gergerlioğlu tutuklandı

Milletvekilliği düşürülen HDP Kocaeli Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun evine giden polis, ayakkabılarını giymesine bile izin vermeden yaka-paça evinden alarak tutukladı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, şu anlarda evine giden polis tarafından yaka paça çıkarılarak tutuklandı.

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kesinleşmiş yargı cezası nedeniyle teslim olması yönündeki 10 günlük süre doldu. Teslim olmayacağını söyleyen ve evinde bekleyen Gergerlioğlu’nun evine polis gitti.

Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, twetter hesabından “Aynı rezalet tekrarlandı, ayakkabılarını bile giymesine müsaade etmeden çıkardılar” diye paylaştı.

Salih Gergerlioğlu, babasının evden alındığı anı ise, “Zorbalığın fotoğrafı” diyerek hesabından yayınladı.

GERGERLİOĞLU: MÜCADELE EDECEĞİZ

Gergerlioğlu, kapıda kendisini tutuklamak için gelen polisler beklerken katıldığı bir canlı yayında, “Bu zulüm bir gün mutlaka biter. Şuan bilsinler ki bu ülkenin barış umutlarını yok etmeye çalışıyorlar. Biz doğru şeyler söylediğimiz ve halkımızın vekili olduğumuz için cezalandırılıyoruz. Ben bu halkın onurunu ayaklar altına aldırmadım aldırmama da ama mücadele edeceğiz ve bir gün mutlaka geri döneceğiz. Dönmesem de ben cezaevinde olsam da bu halkın vekiliyim. Bu hikaye burada bitmez, bu zulüm böyle devam etmez. Mecliste söylediğim sözü tekrarlayayım: Direnmek, yaşamaktır” ifadelerini kullandı.