Polis şiddetini protesto eden gençlik örgütlerine polis saldırdı

Kadıköy’de polis şiddetini protesto eden gençlik örgütleri polis şiddetine uğradı; çok sayıda kişiyi işkence ederek gözaltına alındı.

Özellikle salgın sürecinde ABD, Türkiye ve tüm dünyada artış gösteren polis şiddetini protesto etmek için Kadıköy’de yürüyüş düzenleyen gençlik örgütlerine polis saldırdı. Polis, eylem öncesi Kadıköy Boğa ve Bahriye Caddesi’nin ara sokaklarını abluka altına alırken, Ada sokakta toplanan gençlik örgütleri, sloganlar eşliğinde Boğa heykeline kadar yürüdü. “Sizin normaliniz polis şiddeti” yazılı pankartı taşıyan gençlik örgütleri, ABD’de beyaz ırkçı bir polis tarafından katledilen siyah George Floyd’un ve Ankara’da Kürtçe müzik dinlediği için ırkçı bir grup tarafından katledilen Barış Çakan’ın fotoğraflarını taşıdı. Sık sık, “Katil polis hesap verecek”, “Polis defol bu sokaklar bizim”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atan gençlerin önü Boğa heykeli varmadan polis tarafından kesildi. Bu keyfi ablukaya aşmaya çalışan gençlere polis saldırdı.

‘POLİS ŞİDDETİNİ TEŞHİR ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Onlarca kişinin darp edilerek gözaltına alındığı saldırı sonrası Eğitim-Sen’in önünde tekrar bir araya gelen gençlik örgütleri, polis şiddetine geçit vermeyeceklerini vurguladı. HDP Milletvekili Musa Piroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen açıklamada, gençlik örgütleri, polisin artan saldırganlığının siyasi iktidarın arttırdığı savaş ve şiddet politikalarıyla birebir ilişkili olduğunu vurguladı.

Açıklamalarında Gençlik Örgütleri şunları kaydetti: “Bizler, özgürlüğü ve yaşamı savunanlar olarak polis saldırılarını teşhir etmeye, bu saldırılara karşı birbirimizi savunmaya devam edeceğiz ve katillerden hesap soracağız. Bizler bu saldırılarla karşı karşıya olan ve bu saldırıların karşısında yılmayan gençlik örgütleri olarak örgütlenerek mücadelemizi büyüteceğiz”