Polisin kaçırdığı Erkmen'in cenazesine ulaşılamıyor!

Şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren ve polisin cenazesini kaçırdığı Vedat Çem Erkmen’in nereye götürüldüğü bilinmiyor.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutulan Vedat Çem Erkmen, dün bulunduğu hücrede şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Avukatları beklenmeden otopsisi yapılan Erkmen'in cenazesi sabah saatlerinde İstanbul Küçükçekmece Mezarlıklar Müdürlüğü’ne getirildi. Aile, Erkmen'in cenazesini Esenyurt’ta bulunan Digor Dağpınar Derneği’ne götürüp ardından defnedilmek üzere memleketi Kars’a götürmek istedi.
Cenazenin Esenyurt'a götürülmemesi yönünde talimat olduğunu belirten polis, ailenin itirazlarına rağmen cenazeye el koyarak kaçırdı. Ailenin tepkisi üzerine polis, cenazeyi İstanbul- Gebze arasında bulunan Mehmetçi Vakfı’na götüreceğini söyledi. Ancak cenaze nakil aracı Mehmetçik Vakfı’na götürülmedi.

AİLEDEN GİZLİCE KAÇIRDILAR

Cenazeyi karşılamak için gelen halk ve aile de araçlarla zırhlı araçlar eşliğinde götürülen cenaze aracını takip etti. Polisler ilk olarak cenazeyi Kocaeli yolu üzerinde bulunan bir dinlenme tesisine götürdü. Aile ve halk da cenaze aracının ardından tesise giderek beklemeye başladı. Bu sırada polis aileden gizli bir şekilde cenaze aracıyla uzaklaştı. Cenazenin nereye götürüldüğüne dair bilgi edinemeyen aile bireyleri, Esenyurt ilçesine geri dönme kararı aldı.
Ayrıca yaşamını yitiren Vedat Çem Erkmen’in abisi Saim Erkmen’in de cenaze nakil aracında olduğu ancak telefonuna polislerin el koyması nedeniyle kendisine ulaşılamadığı öğrenildi.