Redhack Davası: Kovuşturma genişletilecek!

Berat Albayrak'a ait e-posta yazışmalarını haberleştirdikleri için 6 gazeteci hakkında açılan davada "kovuşturmanın genişletilmesi" kararı verildi.

Gazeteciler Ömer Çelik, Tunca Öğreten, Mahir Kanaat, Derya Okatan, Eray Sargın ve Metin Yoksu hakkında eski Türk Enerji Bakanı Berat Albayrak'a ait elektronik posta yazışmalarını haberleştirdikleri için “Örgüt üyeliği”, “Örgüt propagandası”, “Bilişim sistemini engelleme” ve “Verileri yok etme” iddialarıyla açılan davanın 12. duruşması görüldü. İstanbul Adliyesi 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Gazeteci Tunca Öğreten ve Derya Okatan katıldı.
Savcının celse arasında Redhack grubuyla ilgili yürütülen soruşturma bilgilerini sorulması için tevsii tahkikat (kovuşturmanın genişletilmesi) talebinde bulunduğu öğrenildi.
Avukatlar, gazetecilerin hâlâ aktif bir şekilde mesleklerini icra ettiğine işaret ederek, adli kontrol uygulamasının kaldırılmasını istedi.
Mahkeme, tevsi tahkikat talebini kabul ederek, adli kontrol uygulamasının devamına karar verdi. Duruşma 9 Aralık’a ertelendi.