Roboskî Girişimi: 444 haftadır hukuk yok

Roboski İçin Adalet Girişimi, Roboskî Katliamı'nda cezasızlığın uygulandığına ve bunun da yeni katliamları getirdiğine dikkat çekti.

Roboskî İçin Adalet Girişimi, 19’u çocuk 34 sivilin Türk savaş uçaklarınca katledildiği Roboskî Katliamı’nın 102'nci ayında, İnsan Hakları Derneği  (İHD) Ankara Şubesi’nde açıklama yaptı.
Girişim üyelerinden Tanju Gündüzalp, "Yazık ki; aradan geçen 444'üncü haftada ne cezalandırma ne yüzleşme ne de adalet, hukuk anlamında olumlu bir ilerleme olmadı" dedi.
Gündüzalp, "Artık bu savaş ve sömürü sistemi durmalı" diyerek, "Dünya ülkeleri ekonomilerini güvenlik ve savaş politikalarına harcamayı bırakmalı, insanlığa, doğaya; savaşsız, sömürüsüz, eşit ve adaletli bir yaşam yaratmaya çalışmalıdır" diye belirtti.

'CEZASIZLIK YENİ KATLİAMLARI GETİRİYOR'

"Cezasızlığın her köşe başına yerleştiği bu topraklarda, failler hâlâ yargılanmadı" vurgusunda bulunan Gündüzalp, cezasızlığın bir sonraki katliamı tetiklediğini de söyledi.
Açıklamada, Roboskî Katliamı'nın sorumlusu tüm karar vericiler cezalandırılmadıkça, geçmişle yüzleşilmedikçe adaletli bir düzenin kurulamayacağına dikkat çekildi.