Rojava için Alman Dışişleri Bakanlığı önünde gösteri
Rojava için Alman Dışişleri Bakanlığı önünde gösteri
Rojava için Alman Dışişleri Bakanlığı önünde gösteri
Batı Kürdistan'daki gelişmelere ve Kürtlere yönelik saldırılara dikkat çekmek için Alman dışişleri bakanlığı önünde bir gösteri düzenlendi. Alman hükümeti ve Avrupa Birliği'ne Rojava için duyarlılık çağrısının yapıldığı gösteride bakanlık yetkililerine dosya verildi.
Berlin'de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları Rojava halkı için bugün öğlen saatlerinde Alman dışişleri bakanlığı önünde bir araya geldi. Kalabalık bir kitlenin katıldığı gösteride bakanlık binası önünde kısa bir miting gerçekleşti. El Kadie bağlı çetelerin Batı Kürdistan'daki saldırıların anlatıldığı mitingde Alman hükümetine "Katliamlara sessiz kalma" çağrısı yapıldı.
Batı Kürdistan'da Kürtler, Araplar, Asuriler, Ermenilerin birlikte özgürce yaşadığı, Rojava'daki modelin bütün Ortadoğu'ya örnek olabileceği ifade edilirken, çetelerin aynı zamanda bu modeli hedef aldığı belirtildi. Mitingde "El Kaide'nin paralı askerleri Kürtlere saldırıyor" ve "Suriye'de Kürtlerle dayanışma içinde olun" pankart ve dövizleri dikkat çekti.
Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'e de Rojava halkı için duyarlılık çağrısı yapılırken, El Kaide'ye bağlı çetelerin sadece Kürtler için değil bütün bölge için tehlikeli olduğu anlatıldı. Yaklaşık bir saat süren mitingin sonunda Berlin-Brandenburg Batı Kürdistan Halk Meclisi yetkilileri, bakanlık görevlilerine Rojava'daki gelişmelerin anlatıldığı bir dosya sundu.
Ayrıca 10 Ağustos cumartesi günü Berlin ve civarında yaşayan Kürdistanlılar ile dostları Batı Kürdistan'daki saldırıları kınamak için protesto yürüyüşü düzenleyecek. Yürüyüş Hermanplatz meydanından saat: 18.00'da başlayacak.
PARİS'TE SANATÇILARDAN EYLEM
Öte yandan Paris’te Kültür Sanat Meclisi üyeleri Rojava’daki katliamı protesto etti. Notre Dame Katedrali’nin önünde toplanan onlarca kişi katliamı kınadı. Katliamı anlatan fotoğrafların taşındığı eylemde bildiri de dağıtıldı.
Burada yapılan açıklamada, Kürt halkının başta olmak üzere katliam karşısında dünyanın ayağa kalkması gerektiği belirtildi.