‘Sakine’ye sözümüz var, 2015 yılı Önderliğin özgürlük yılı olacak’

‘Sakine’ye sözümüz var, 2015 yılı Önderliğin özgürlük yılı olacak’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için imza kampanyaları devam ederken, kadınlar “2015 yılı Önderliğin Özgürlük yılı olacak” diyor. Dersimli kadınlar ise “Sakine yoldaşımıza sözümüz var, Önderliğimizi esaretten kurtaracağız” mesajı veriyor.

Demokratik Bölgeler Partisi Üyesi Gülseven Yıldız “Ortadoğu da ezilen halkların güneşi olarak doğan önderliğimizin 16 yıldır esaret altında kalmasını doğru bulmuyoruz. Biliyoruz ki önderliğimizin özgürleşmeden toplumumuz ve orta doğu özgürleşemez. Önderliğimizin özgürlüğü Ortadoğu’nun ve tüm ezilenler halkaların özgürlüğüdür” dedi.

2015 yılının ‘Önderliğe Özgürlük’ yılının olması için emek harcayamaya devam edeceğiz diyen Kibar Köse ise “ Önderliğimizin özgürlüğü kadının gencin işçinin emekçinin özgürlüğü olarak görüyorum. Önderliğimiz özgürleşmeden dilimiz kültürümüz inancımız özgürleşemez” dedi.

Köse “İşçinin de, emekçinin de, kadının da, gencin de özgürlüğü, Önderliğimiz özgürleşmeden gerçekleşemez, Önderliğimiz özgürlüğü bireysel bir özgürlük değildir, toplumsal bir özgürlüktür. Emin ki önderliğimiz özgürleştiği zaman ezilenler özgürleşecektir” dedi.

“Sakine yoldaşımıza söz verdik Önder Apo’yu özgürleştirmeliyiz” diyen Derman Güneşli ise “Beselerden Sakinelere sözümüz var toprağımız özgürleşmelidir. Toprağımızın özgürlüğü de Önder Apo’nun özgürlüğüyle olur. Bir kadın olarak Dersimli ve Alevi bir anne olarak biliyorum ki kadınlar olarak Sakine’ye Zilana’a, Bese’ye, Zarife’ye Sözümüz var ondan ki Önder Apo’yu özgürleştirmeliyiz” dedi.

Bir lise öğrencisi ise “Aleviler, Kürtlerin, Ermenilerin, Ezidilerin ve Süryanilerin sorunları var. Bilinsin ki bu soruna cevap olunmak isteniyorsa tek seçenek Önderliğimizin özgürlüğüdür” dedi.