Sami Elvan: Çocuklarımızdan elinizi çekin

Günlerdir haber alınamayan Gökhan Güneş’in dayısı Sami Elvan, yeğeninin kaçırılmasından İçişleri Bakanı’nın sorumlu olduğunu belirterek, "Çocuklarımızdan elinizi çekin" dedi.

İstanbul Başakşehir'deki iş yerine giderken indiği otobüsten kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan 23 yaşındaki Gökhan Güneş’ten 20 Ocak’tan bu yana haber alınamıyor. Kaçırılma anına ait kamera görüntüleri olmasına rağmen devlet yetkilileri tarafından herhangi bir açıklama yapılmaması endişelerin derinleşmesine neden oluyor. 4 gündür Gökhan Güneş’ten bir haber alabilmek için çırpınan dayısı Sami Elvan, ANF'ye konuştu.

Gezi direnişi sırasında polisin ateşlediği gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucunda ağır yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın babası olan Sami Elvan, yaşananlara tepki gösterdi. Yeğeninin kaçırılmasından İçişleri Bakanı’nı sorumlu tutan Elvan, muhalif gençlerin teker teker içeri alındığına dikkat çekti.

TEKRAR BEYAZ TOROS DÖNEMİNE Mİ DÖNÜYORUZ?

“Bir suçu varsa, Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunları var, ona göre ifadesi alınır. Nedir böyle insanları kaçırmak” diye sitem eden Elvan, Türkiye'de yaşanan atmosferi 1990’lı yıllara benzeterek, "Tekrar Beyaz Toros dönemine mi dönüyoruz?" sorusunu yöneltti.

Bugün o dönemki endişelerin aynısını yaşadıklarını ifade eden Elvan, şöyle konuştu: "Sokak ortasında bir muhalif partinin genel başkan yardımcısı linç ediliyor, insanlar helikopterlerden atılıyor, güpegündüz kaçırılıyor. İnsanın siyasi görüşünü beğenirsin beğenmezsin, o ayrı bir konu ama bunu yapamazsın." Gelinen noktada kimsenin hayat güvencesi kalmadığına işaret eden Elvan, herkesin ölümü bekler gibi bir vaziyette olduğuna dikkat çekti.

ÜLKE FRENİ BOŞALMIŞ BİR KAMYON GİBİ

Ülkeyi freni boşalmış kamyona benzeten Elvan, yönetemedikçe saldırganlaşan bir iktidar ile karşı karşıya olunduğunu belirtti. Elvan, "Vergilerimizi alıyorsunuz ama hayatı kolaylaştıracak yerde darp ediyorsunuz, susturuyorsunuz, yaşamımızı elimizden alıyorsunuz. Böyle bir şey yok" dedi. Toplumun güvenliğini sağlaması gereken polisin adeta bir siyasi partinin tetikçiliğini yaptığını belirten Elvan, bunu kabul etmenin mümkün olmadığını vurguladı.

‘YEĞENİMİ SAĞ SALİM GETİRSİNLER’

Gökhan’ın anne ve babasının çektiği acıyı çok iyi bildiğini kaydeden Elvan, 7 yıldır aynı dramı yaşadıklarını hatırlatarak, "Çocuklarımızdan elinizi çekin. Benim sapasağlam çocuğumu katlettiler. Şu anda yeğenim Gökhan’ın başına böyle bir şey gelmiş olduğunu aklıma bile getirmiyorum; onu sağ salim bize getirsinler" dedi.

Adaletin olmadığı bir ülkede hiç kimsenin hayat güvencesi olmayacağının altını çizen Elvan, yeğeni Gökhan Güneş’in akıbetinin açıklanması için herkese duyarlılık çağrısında bulundu.