Samsun’da bir tutuklu koronavirüsten yaşamını yitirdi

Samsun Bafra Cezaevi’nde tutuklu bulunan 70 yaşındaki Mehmet Yeter’in, geçen hafta koronavirüsten yaşamını yitirdiği ve ailesinden habersiz defnedildiği bildirildi.

Üç yıldır cezaevinde bulunan Mehmet Yeter, geçtiğimiz hafta koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre şeker hastası olan Yeter, sağlık sorunları nedeniyle 16 Mart’ta 19 Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı ve 23 Mart tarihinde ise sol bacağı kesildi. Üç gün sonra, 26 Mart’ta hastaneden taburcu edilerek cezaevine gönderilen Yeter, fenalaşınca yeniden hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı.

Cumhuriyet Savcısı tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, “Mehmet Yeter isimli hükümlü Covid-19 hastalığına bağlı nedenlerden dolayı vefat etmiştir” denildi.

Yazıda, Yeter’in ailesine ulaşılamadığı iddia edilirken, salgın nedeniyle gerekli önlemler alınarak defin işleminin yapılması talimatı verildi.

Mehmet Yeter’in cenazesi, savcılığın yazısının ardından Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri tarafından toprağa verildi.

Mehmet Yeter’in oğlu Ferhat Yeter, babasının öldüğü haberini cezaevi yönetiminden aldıklarını belirtti.

Oğul Yerer, “Ölümünün üzerinden beş gün geçmesine karşın hiçbir şekilde ne Samsun Cezaevi kurumu ne de herhangi bir kurumdan tarafımıza haber verilmeden defin işlemi gerçekleştirmiştir. Ölüm haberini önceki gün bir tutuklunun beni aramasıyla öğrendim” dedi.