Sancar: Bu rejimi durduracak ana aktör biziz

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kobanê davasının aynı zamanda faşizan rejimin devamı için planın önemli bir unsuru olduğunu belirterek, “Bu rejimi ve gidişatı durduracak ana aktör bizleriz, bunda haksız değiller” dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile meclis grubu Sincan’da devam eden Kobanê Kumpas Davası’nı izliyor.

Dava öncesi cezaevi yerleşkesi önünde açıklama yapan Sancar, davanın 17’nci duruşma periyodu için burada olduklarını hatırlatarak, “Bu davanın kumpas davası olduğunu söylüyoruz. Bu davanın demokratik siyaseti tasfiye amacında olduğunu başından beri söyledik. Ama bu davanın hedeflerinden birini ifade etmek lazım. Bu faşizan rejimin yerleşmesi için 2017'nin Nisan'ında yapılan referandum ne kadar önemliyse bu rejimin devamı için önümüzdeki seçimler hayati önemdedir” dedi.

Sancar, “Kobanî Davası, kumpas davasıdır, bir siyasi tasfiye planıdır ama aynı zamanda bu faşizan rejimin devamı için planın önemli bir unsurudur. Bu rejim kendisine karşı en etkili mücadeleyi sürdüren, hiçbir alanda boyun eğmeyen HDP'ye ancak bu yolla boyun eğdirebileceğini düşünmekte ve HDP'ye engel olmadan da kendi yoluna devam edemeyeceğini hesaplamaktadır. Bunda haksız değildir” diye ekledi.

Bu rejimi durduracak gücün HDP ve ittifakları olduğunu belirten Sancar, “Bu rejimi ve gidişatı durduracak ana aktör bizleriz, bunda haksız değiller. Bizlerin kurduğu ittifaklardır ve bu ittifakların büyüyerek oluşturacağı büyük demokrasi bloğudur. Bu nedenle Kobanî Davasına sadece yargısal açıdan bakmak, hukuksal açıdan değerlendirme yapmak yetersizdir. Önümüzdeki seçimlere giderken Kobanî Davası HDP'yi ittifaklarıyla birlikte etkisiz hale getirmeyi planlayanların bir tezgahıdır. Ama bu tezgah arkadaşlarımız tarafından mahkeme salonunda, bizler tarafında hayatın her alanında kararlı mücadele ile boşa çıkarılmaktadır” şeklinde konuştu.

“Kobanî Kumpas Davası siyasi tasfiye davası ama aynı zamanda bu rejimin kendisini sürdürmek için yaptığı planlarda kullanmak istediği önemli bir alan” diyen Sancar, şunları ifade etti:

“Bizler bunlara boyun eğmiyoruz. Arkadaşlarımız onurlu dik duruşlarını duruşma salonlarında her gün herkesin önünde devam ettiriyorlar. Bizler de ittifaklarımızla, birikimimizle mücadelemizi büyütüyoruz. Bu büyüyen mücadele iktidarı panikletiyor, rejimi telaşlandırıyor. Ama bunların hepsi nafiledir, korkunun ecele faydası yoktur. Paniğin alacakları tedbirlerin etkili olmasını sağlamak bir yana daha da bocalamalarına yol açacağı ortadadır. Bizler bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Her alanda direnişimizi de kararlılığımızı da en geniş kesimlerle birlikte yürütüyoruz, yürüteceğiz. Ama bununla da kalmayacağız. Sadece bu iktidara karşı mücadele ile yetinmiyoruz. Türkiye'ye geleceğin demokratik adil ülkesini, toplumunu kazandırmak için gerçek alternatifi oluşturuyoruz. Adaletsizliğe karşı mücadele, aynı zamanda geleceğin adil ve demokratik toplumunu kurma mücadelesidir.

Gerçek alternatif biziz, bu gücümüzü halklarımızdan alıyoruz, demokratik siyasetteki ısrar ve kararlılığımızdan alıyoruz. Türkiye'yi değiştireceğiz, yeni bir başlangıcı demokratik, barışçıl, adil bir temelde kuracağız. Bu ülkede eşitliği ve özgürlüğü, demokrasiyi, adaleti ve barışı getireceğiz. Bunun da yolu mücadeleden geçiyor, mücadeleyi büyütmekten geçiyor, demokratik siyaseti büyütmekte ısrar etmekten geçiyor. Mahkeme salonlarında, hayatın her alanında bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Yürüdükçe büyüyeceğiz, büyüdükçe bu ülkeyi değiştireceğiz.”