Savaş uçakları Eşrefiye mahallesini bombalıyor

Savaş uçakları Eşrefiye mahallesini bombalıyor

Halep'teki Kürt çoğunluklu Şeyh Maksut Mahallesi'nden sonra diğer Kürt mahallesi olan Eşrefiye savaş uçakları tarafından bombalanıyor.

Alınan bilgilere göre Başar El Esad ordusuna ait savaş uçakları Kürt çoğunluklu Eşrefiye ile Benized mahallelerini bombalıyor. Saldırının sonuçları hakkında bilgi alınamazken, YPG güçlerinin ise saldırılara karşı misilleme eylemlerine başladığı bildirildi.

Şeyh Maksut Mahallesi'ne yapılan bombardımanlarda 29 Mart gününden bu yana en az 44 sivil hayatını kaybederken 135 kişi de yaralandı, yüzbinlerce kişi de özellikle Afrin ve Kobani kentlerine göç etti. YPG'nin misilleme eylemler ve yaşanan çatışmalarda ise YPG kaynaklarına göre 1-9 Nisan tarihleri arasında yaklaşık 60 Suriye askeri öldürüldü, onlarcası yaralandı. 

Bombardımandan önce Kürt mahalleleri olan Şeyh Maksut ve Eşrefiye'de 600 bin dolayında Kürt yaşıyordu. Her iki mahallenin güvenliği Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Asayiş güçleri tarafından sağlanıyor. Kürtlerin denetimindeki bu alanlar, Suriye'nin en güvenli bölgeleri olarak dikkat çekiyordu.