Avrupa Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin aileleriyle buluştu. Toplantıda, "Şehit aileleri bu davaya herkesten önce sahip çıkmalı ve herkesten önce çalışmalara katılmalı. Şehitlerimizin davasına sahip çıktığımız sürece 'şehitler ölmez' diyebiliriz" denildi.
Avrupa Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAV), Almanya’nın Saarland eyaletinde bulunan ailelere yönelik Saarbrücken Kürt Toplum Merkezi'nde bir toplantı düzenledi.
AİLELERİN SORUNLARI ÜZERİNE ÇALIŞMA
Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yakınlarını kaybeden ailelerin sorunları ve örgütlenme çalışmalarının konuşulduğu toplantıda konuşan KOMAV yetkilileri, üç yıldan beri Avrupa'da örgütlendiklerini ve resmiyet kazandıkları, ilk etapta ailelerin tespiti ve sorunları noktasında bir çalışma yaptıklarını belirtti. Yetkililer, bu konuda ailelerin yardımlarını beklediklerini de ifade etti.
'ŞEHİT AİLELERİ HERKESTEN ÖNCE ÇALIŞMALARA KATILMALI'
Toplantıda yapılan açıklamada, "PKK şehitler partisidir. Bu davanın asıl sahipleri şehit aileleridir. Şehit aileleri bu davaya herkesten önce sahip çıkmalı ve herkesten önce çalışmalara katılmalı. Şehitlerimizin davasına sahip çıktığımız sürece, onların yarıda bıraktıkları mücadeleyi yürüttüğümüz sürece, 'şehitler ölmez' diyebiliriz. Biz mücadeleden uzak durduğumuz sürece, onların mirasına sahip çıkmadığımız sürece istediğimiz kadar 'şehitler ölmez' diyelim, asıl o zaman şehitler ölür" denildi.
Toplantıda, özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenler sayesinde halkın bir araya gelip kenetlendiği belirtilerek, "Eĝer bugün başımızı dik kaldırabiliyorsak, şehitlerimizin canları pahasına verdikleri mücadele sayesindedir" mesajı verildi.