Şêrko Bêkes yarın Kürdistan'a uğurlanacak
Şêrko Bêkes yarın Kürdistan'a uğurlanacak
Şêrko Bêkes yarın Kürdistan'a uğurlanacak
Kanser tedavisi gördüğü İsveç’te 4 Ağustos'ta yaşamını yitiren şair Şêrko Bêkes’in naaşı yarın Güney Kürdistan'a gönderilecek.
Bêkes’in ailesinden alınan bilgiye göre şairin naaşı, 11 Ağustos Pazar günü Stockholm’den Hewler'e uğurlanacak. Güney Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani’nin Erbil Havaalanı’nda Bêkes’in naaşını karşılayacağı ifade edilirken, Bêkes için ilk tören, Kültür Bakanlığı’nda düzenlenecek.
Bêkes’in naaşı, daha sonra doğum yeri olan Süleymaniye’de defnedilecek. Öte yandan Süleymaniye Valisi Behruz Muhammed Salih, cenaze merasimi için Azadi Parkı'ndaki çalışmaların tamamlandığını söyledi. Şair Faik Bêkes’in oğlu olan Şêrko Bêkes, bir dönem kültür bakanlığı görevinde bulunmuştu. Kırkın üzerine kitap yazan Bêkes, modern Kürt şiirinin öncüsü kabul ediliyor.