SES'ten 4 haftalık eylem-etkinlik kararı

SES, 4 hafta boyunca “Maskeler Konuşuyor” sloganıyla eylem ve etkinlik düzenleyecek.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Yönetim Kurulu, Ocak ayı boyunca sürdüreceği "Maskeler Konuşuyor" eylem ve etkinlik planını basın toplantısıyla açıkladı. SES Genel Merkezi'nde yapılan toplantı salonuna "Maskeler Konuşuyor" pankartı asıldı. Toplantıda konuşma yapan SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey, sendikalarının salgının başından beri toplum sağlığı ve toplumun salgından en az zararla kurtulabilmesi için mücadele ettiğini belirtirken, “Bir yandan da kendi sağlığımız, haklarımız, emeğimiz için mücadele ediyoruz” dedi.
Atabey, “Salgının yönetimi nedeniyle bugüne kadar 339 sağlık ve sosyal hizmet emekçisi yaşamını kaybetmiş ve yüz binlercesi de hastalanmıştır. Toplamda 22 bin 807 insanımız hayatını kaybetmiş 2 milyon 326 bin insanımız da resmi verilere göre hastalanmıştır” diye konuştu.

'MÜCADELEMİZİ BÜYÜTECEK, KAZANIM SAĞLAYACAĞIZ'

“Bizler ‘Yaşatmak için yaşamak istiyoruz’ diye haykırdık, çığlık attık ama sesimizi duymak istemediler” diye belirten Atabey, “Sözümüzü, eylemimizi görmezden gelen bu yaklaşıma karşı Ocak ayı boyunca, belki maskelerimizi görürler, duyarlar diye ‘maskeler konuşuyor’ eylem ve etkinlikleri düzenleyeceğiz. Bu eylemlerle mücadelemize farklı bir boyut katmaya ve kazanım elde etmeye çalışacağız” dedi.
Atabey, şunları da kaydetti:
“Salgın koşullarında izinsiz, dinlenmeksizin virüs yüküyle mücadele ederken tükeniyor ve her gün ölüyoruz. İnsanca yaşayacak, meslek riskimizi karşılayacak, tek kalemde, yoksulluk sınırının üstünde temel ücret diye isyan edip çığlık attıkça performans ve ek ödemeler bizlere lütuf olarak sunuldu. Şüpheli Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileriyle, manipüle edilen enflasyon oranlarıyla ve giderek artan vergi dilimleriyle, yandaş sendikayla iktidar arasında oynanan orta oyunu sonucu belirlenen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) zamlarıyla yoksullaştırılan ve 50 TL’ye dahi muhtaç bırakılan emekçiler; sadaka değil tulumlarından akan terlerinin, koruyucu gözlüklerinde biriken buğunun, topuklarındaki sızının hakkını istiyorlar. Ekonomik, özlük, salgında toplumun sağlık ve sosyal hizmet hakkı ve işçi sağlığı ve güvenliği başlıklarından oluşan taleplerimizi, 4 hafta boyunca maskelerimizle dile getireceğiz.”

4 HAFTA BOYUNCA EYLEM

Atabey, 4 hafta boyunca işyerleri önünde, yemekhanelerde, toplantı salonlarında sesiz oturma eylemleri, açıklamalar yapacaklarını belirterek, şöyle dedi:
"Taleplerimizin yazılı olduğu maskelerimizle sesimiz duyulsun diye çalışacağız. Her haftaya uygun taleplerimizi dile getiren etiketler ve kısa videolarla sesimizi duyurmaya çalışacağız. Emek ve meslek örgütleri, siyasi partiler ve demokrasi güçleriyle ortaklaşmaya sözümüzü, sesimizi buluşturmaya çalışacağız. Biz elbette ki susmayacağız ama sıra maskelerimizde. Taleplerimizi maskeler sessiz çığlıklarıyla, sağlık emek ve meslek örgütleri, tüm siyasi ve demokratik kitle örgütleri ve siz halkımız aracılığıyla tüm ülkeye duyuracaklar.”