Sêvê Demir’in annesi, Poyraz'ın taziye çadırını ziyaret etti

Silopi’de katledilen Sêvê Demir’in annesi Sakine Demir, Deniz Poyraz’ın taziye çadırını ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) saldırıda katledilen Deniz Poyraz için Konak ilçesine bağlı Çimentepe Doğa Mahallesi’nde bulunan HDP temsilciliğinin önünde taziye çadırı kuruldu. Taziyede, Poyraz’ın annesi Fehime ve Abdülillah Poyraz’a HDP İzmir milletvekilleri Serpil Kemalbay, Murat Çepni yanı sıra partililer eşlik etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın ve Aile Komisyonu üyeleri Figen Nazife Karahan, Tuğba Dönmez, Kimet Batmaz taziye çadırına gelerek, aileye başsağlığı dileklerini iletti.
Şırnak'ın Silopi ilçesindeki soykırımcı saldırılar sırasında Kongreya Jinên Azad (KJA) üyesi Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ile katledilen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Meclis (PM) üyesi Sêvê Demir'in annesi Sakine ve babası Abdülaziz Demir de taziye çadırını ziyaret etti.

'ZAFER KÜRT HALKININ OLACAK'

Sakine Demir, Kürt halkının bedel ödemeye devam ettiğini belirterek, "Sêvê, Hevrin Xelef, Deniz, Pakize, Fatma ve adını sayamadığımız binlercesi katledildi ve yerine binlercesi geldi" dedi. Özgürlük için Kürt halkının birliğini güçlendirmesi gerektiğini söyleyen Demir, "Kürt halkı binlerce yıldır direniyor, direnmeye devam edecek. İnanıyorum ki zafer halkımızın olacak. Şehîd namirin" ifadelerini kullandı.
Taziye çadırına ziyaretler devam ediyor.