Sexwebûn’un 476’ncı sayısı okuyucularıyla buluştu

Serxebûn gazetesini Ağustos sayısı, “15 Ağustos'un 38'inci yılında Avaşîn-Zap-Metîna direniş ruhuyla zafere yürüyoruz” manşetiyle çıktı.

Önemli bir bölümü 15 Ağustos Atılımı'ının 37'nci yıldönümüne ayrılan Serxwebûn'un 476 sayısı okuyucuları ile buluştu.

Serxwebûn'un bu ayki sayısında 15 Ağustos Atılımının 37'nci yıldönümü, PKK Merkez Komitesi'nin değerlendirmesinde kapsamlı ele alındı. Komite, değerlendirmesinde son siyasal gelişmeler ve içinden geçilen mücadele sürecinin özellikleri kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.

Yazıda, önümüzdeki dönem mücadelesinde başarının yolunun Apocu çizgide doğru gerillalaşmak ve partileşmekten geçtiği vurgulandı.

PKK Merkez Komite Üyesi Duran Kalkan da bu ayki yazısını 15 Ağustos Atılımının yıldönümüne ayırdı. Hareket olarak 37'nci mücadele yılından çıkan zengin derslerle önümüzdeki yılı etkili bir devrimci savaş yılı haline getireceklerini belirten Kalkan, 38'inci mücadele yılında hedeflerinin AKP-MHP faşizmini yıkmak olduğunu ifade etti. Kalkan, “Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlama temelinde Kürdistan ve Ortadoğu'nun demokratikleşmesini sağlanacaktır” dedi.

Sayıdaki siyasal değerlendirme yazısını KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu Kaleme aldı. Karasu, Kürt soykırımını tamamlamak isteyen AKP-MHP iktidarının gelinen aşamada toplumsal ve siyasi zeminin oldukça zayıflamış olduğunu belirtti. Afganistan'daki gelişmeleri de kapsamlı değerlendiren Karasu “Afganistan gerçeği Rêber Apo’nun kadın özgürlükçü ekolojik demokratik toplum paradigmasının Ortadoğu halkları için ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur” tespitinde bulundu. Karasu YNK içinde ortaya çıkan sorunları da kapsamlı ele alırken bu duruma karşı hareket olarak çözümü esas alana politikalarını ayrıntılı yazdı.

“Xwebûn û Hebûn tenê bi xwe Parastinê pêkan e” başlığı ile  özsavunma konulu  Kürtçe yazıyı PKK Merkez Komite Üyesi Xalîde Engizek yazdı. Son dönemlerde Kürtlere, özelde de kadına yönelik saldırıları değerlendiren Engîzek, özsavunma örgütlenmesinin önemine dikkat çekti. Engîzek, özsavunmada gerillanın rolünün belirleyici olduğunu belirtirken, öz savunmanın aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğuna dikkat çekti. Engizek dönemin temel perspektifi olarak Devrimci halk savaşının geliştirilmesinin de hem kadronun hem de halkın temel görevi olduğunu belirtti.

Cihan Eren “MİT’in kirli savaşını, yurtseverlik bilinci ve mücadelesi ile yenilgiye uğratalım!” başlıklı yazısında, TC'nin Kürt haklına yönelik özel savaş yöntem ve taktiklerini ele aldı. 7'den 70'e herkeste doğru bir düşman bilincinin gelişmesinin gerektiği belirtilen yazıda, her türlü özel savaş saldırısına karşı tavır almanın bir yurtseverlik görevi olduğu vurgulandı. Eren, Başûr ve Rojavayê Kurdistan'ın da bu kirli savaş saldırılarının hedefinde olduğuna ve KDP'nin bunda oynadığı role de dikkat çekti. Eren bu saldırılara karşı en önemli silahın  yurtsever bilinç, örgütlenme ve mücadele olduğunu vurguladı.

Gazetenin arka kapağında geçen yıl Medya Savunma Alanlarında şehit düşen YJA star gerillası Ararat Zerzan’a (Bêrîvan Önal) ilişkin mücadele arkadaşlarının yazısı yer aldı. Yazıda Ararat Zerzan'ın çevresine moral ve coşku yayan kişilik özellikleri ve mücadelesindeki kararlılığı anlatılıyor.