Son Dakika: PKK sonuç bildirisi açıklandı: PKK adıyla yürütülen çalışmalar sonlandırıldı

Seyit Oktay'ın "Arami Tabletleri" çıktı

Seyit Oktay'ın "Arami Tabletleri" çıktı

20 yılı aşkındır cezaevinde olan Seyit Oktay'ın Arami Tabletleri (Yitiğin Destanı) isimli kitabı Ar Yayınları'ndan çıktı.

Sade masalsı anlatımıyla dikkat çeken Oktay'ın kitabı 11 bölümden oluşuyor. Destan tadı da veren deneme türündeki Arami Tabletleri'nde Cennet, Kehanet, Aşk, Düğün, Haberci, Ejder, Gazap, Seda, İşaret, Ricat ve Yazgı başlıklı "tablet"ler yer alıyor.

Oktay, "Bu toprakların 'yazgısına' dilim döndüğünce yorumlar getirmeye çalıştım," dediği ve yayınlanan ilk kitabı olan Arami Tabletleri, çocuk yaşta kaybettiği anne ve babasına ithaf ediyor.

Ar Yayınları Sahibi Mevlüt Aykoç, genelde Kürtçe kitaplar yayınlanmayı tercih ettiklerini ifade ederek, Arami Tabletleri'nin Türkçe yayınladıkları birkaç kitaptan biri olduğuna dikkat çekti.

Seyit Oktay kimdir?

1973 yılında Eruh'ta doğdu. Öğrenimini Wan'da tamamladı. 90'lı yılların siyasi ikliminden yoğun etkilenerek Oktay, 93 yılında PKK davasından dolayı tutuklandı ve 9 yıl yargılandıktan sonra müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Oktay, Diyarbakır, Antep, Muş ve Ümraniye cezaevlerinde kaldı.

Öykü, şiir, deneme ve epik destan türlerinde değişik çalışmalar yapan Oktay, edebi anlayış olarak Kafka'nın "Yazmak bir çeşit ibadettir." sözünü benimsiyor.

Oktay, son olarak bulunduğu Ümraniye T Tipi Cezaevi'nden isteği dışında Ümraniye E Tipi Cezaevi'ne sürgün edildi.