Silivri Cezaevi raporu: Vaka çok, önlem az

İnsan hakları savunucuları, tutsak aileleri ve hukukçular Silivri Cezaevi'ne ilişkin rapor hazırladı. Raporda, cezaevinde 100'den fazla vakanın olduğu, önlemlerin yetersiz olduğu açıklandı.

İnsan Hakları Derneği (İHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki Ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) ile Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Silivri Cezaevi’ne 22 Mayıs’ta yaptığı ziyarete ilişkin rapor hazırladı.

107 VAKA VAR, 15 KOĞUŞ KARANTİNADA

Silivri 7 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde 5 tutsak ile görüşme yapıldığının belirtilen raporda, 38 kişinin bir koğuşta kaldığı ve öksürük sorunlarının olduğu vurgulandı.

Raporda, 7 Nolu L Tipi Cezaevi’nde 15 koğuşun karantinada olduğu ve 107 pozitif vakanın olduğu belirtildi.

ÖNLEMLER YETERSİZ

Raporda, kişisel temizlik malzemelerine erişmede sorunların yaşandığı, tutsakların 2 aydır revire çıkarılmadığı, gazete verilmediği belirtildi.

Bazı gardiyanların maske ve eldiven kullanmadığının ifade edildiği raporda, ilaçlama ve dezenfektenin çok yüzeysel yapıldığı, koğuş değişikliklerinin virüsü yaydığı, doktorlara ulaşmanın da zor olduğu vurgulandı.

Raporda, "M. F. Ç. ve A. K., tutuklandıkları günden bu yana 80 gündür tek kişilik hücrede kalmakta" denilirken, avukat görüşlerinin de çok sorunlu olduğu bilgisi verildi.

NELER YAPILMALI?

"Kantinlerde stok durumu yetersiz" denilen raporda, yapılması gerekenler de sıralandı. Raporda, temizlik ürünlerine erişimin ve yeterli hijyenin sağlanması, hasta, yaşlı, çocuklu ve hamile tutsakların serbest bırakılması, TTB'nin önerilerinin dikkate alınması, kamuoyunun bilgilendirilmesi gibi istekler sıralandı.